Zeiler van het Jaar Gala 2019 vanaf nu open voor nominaties

Zeiler van het Jaar Gala

Op dinsdag 5 november 2019 wordt in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen de Conny van Rietschoten Trofee voor de 38e keer uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. Met de Conny van Rietschoten Trofee eert het Watersportverbond in samenwerking met Stichting Zeiltrophy de grootste Nederlandse zeilhelden. Het is tot 1 oktober mogelijk om favorieten voor deze en andere trofeeën te nomineren.

Nomineren kan tot 1 oktober en kan op www.zeilervanhetjaar.nl (let op: deze website is niet privé, alle gegevens die u verzendt zouden door andere kunnen worden bekeken, n.v.d.r.)

Vier prijscategorieën

Tijdens de feestelijke avond worden verschillende prijzen uitgereikt. Naast de Conny van Rietschoten Trofee worden dit jaar ook de Flyer Trofee, Coach-prijs en de Maas Trofee overhandigd. 

Tot 1 oktober is het mogelijk favoriete zeilers te nomineren. De jury kiest uit alle genomineerden de winnaars.

Conny van Rietschoten Trofee – ‘Zeiler (m/v) van het Jaar’
De Conny van Rietschoten Trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.

Flyer Trofee – Jeugdtalent van het jaar
De trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler (m/v) van het Jaar.

Coach van het Jaar 
De prijs voor de Coach van het Jaar gaat naar de beste coach die zijn of haar sporter tot bijzondere prestaties wist te begeleiden.

Maas Trofee
Door de KRZV De Maas wordt een oeuvreprijs uitgereikt aan de persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties, wel is het mogelijk om vrijwilligers voor te dragen.

Feestelijke gala-avond

Het Zeiler van het Jaar Gala vindt voor de derde keer plaats in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Den Haag ontwikkelt zich meer en meer tot de zeilstad van Nederland met onder andere de finish van de Volvo Ocean Race (2018), het WK Offshore zeilen (2018), het Topzeilcentrum Scheveningen, het Jeugd WK zeilen in 2021 en het WK zeilen voor olympische klassen in 2022.

Tijdens deze avond zullen ook alle kampioenen van dit seizoen in het zonnetje gezet worden. De presentatie van de avond vol sportieve hoogtepunten is onder andere in handen van voormalig Olympisch zeilster Marcelien Bos-de Koning.

Over het Zeiler van het Jaar Gala

Het Zeiler van het Jaar Gala wordt georganiseerd door het Watersportverbond in samenwerking met de Stichting Zeiltrophy.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: