Zeilers weerbericht weekend 3-4 augustus 2019

Weerkaart vrijdag 2 augustus 2019

Rustig zomerweer. Een mobiel wig van hogedruk houdt de onstabiliteit tijdens het weekend op afstand. Een kleine depressiekern vult vandaag vrijdag 2 augustus 2019 op boven het noorden van Nederland. Rond deze kern zit een occlusie gedraaid, die vooral in het noorden van ons land voor buien kan zorgen. Morgen zaterdag 3 augustus ’19 is deze kern verdwenen en profiteren we van een zwakke mobiele wig die over onze omgeving trekt. Maandag 5 augustus ’19 wordt ons weer bepaald door een Atlantische depressie met kern ten westen van Ierland.

Zaterdag 3 augustus hangen er boven land stapelwolken, boven zee is het zonnig. Later komt er wat meer hoge bewolking binnendrijven, maar het blijft de hele dag droog. Goed zicht. Maxima rond 21 °C. Minima rond 17 °C.

Wind op zee: Zwakke tot matige wind (5-8 kt) uit N, ruimend naar NO en toenemend tot matig (10-15 kt).  Golven rond 0.6 m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit N, ruimend naar NO en toenemend tot matig (10-15 kt).  Golven rond 0.5 m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel. Kans op zeebrieseffect (enkele knopen extra uit NNO, ruimend naar NO) onder de kust.

Weerkaart zaterdag 3 augustus 2019

Zondag 4 augustus is het eerst wisselend bewolkt, in de loop van de avond wordt het zwaarbewolkt tot betrokken en in de loop van de nacht begint het te regenen. Matig tot goed zicht, behalve tijdens de buien. Maxima rond 25 °C. Minima rond 14 °C.

Wind op zee: Matige wind (7-10 kt) uit OZO, krimpend naar ONO en toenemend tot matig (10-15 kt).  Golven rond 0.5 m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit OZO, krimpend naar NNO en toenemend tot matig (10-15 kt).  Golven rond 0.4 m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel. Kans op zeebrieseffect (enkele knopen extra uit NNO, ruimend naar NO) onder de kust.

Weerkaart zondag 4 augustus 2019

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Comments

Voor u geselecteerd: