‘Open’ FLINN Cup op 7 & 8 september bij Ostend Sailing in het teken van ZERO PLASTIC

FLINN cup

Ostend Sailing pakt op 7 en 8 september 2019 uit met de derde editie van de FLINN Cup. Oorspronkelijk opzet van de FLINN Cup, genoemd naar het Brussels advocatenkantoor dat het initiatief nam voor deze jaarlijkse vriendschappelijke zeilwedstrijd, was om er een competitie tussen de verschillende kantoren van te maken.

Sedert vorig jaar is de FLINN Cup dus opengetrokken naar de balie en naar alle zeilminnende kantoren die zich op het water willen meten, met eerbied voor de sportieve traditie van de Ostend Cup.

We verwachten op zaterdag 7 september een honderdtal zeilers op de FLINN Cup en ik ben verheugd dat Luc Geirnaert alles in goede banen zal leiden. Tijdens hetzelfde week-end lopen trouwens ook de Open Belgisch Kampioenschappen Europe en Finn. Het wordt dus een groot zeilfeest op de Oostendse wateren met veel spektakel !”, verklaart Benoit Simpelaere, voorzitter Ostend Sailing.

De derde editie van de FLINN Cup gaat door in het teken van “ZERO PLASTIC”, vermits Ostend Sailing club, zoals vele andere beach clubs, actief het nodeloos gebruik van plastic weert en eenieder bewust maakt van de dramatische plasticvervuiling van onze zeeën. Dit kwam Professor Colin Janssen met wetenschappelijke feiten toelichten tijdens de Beach clean-up van 23 maart eerder dit jaar. Ook burgemeester Bart Tommelein was toen te gast bij Ostend Sailing en verscheen op 26 juni ll. om de officiële “Clean Beach Club” plaat in de club op Oosteroever te onthullen.

Na de editie van vorig jaar heb ik mijn kantoorgenoten kunnen overtuigen om te proeven van het jachtzeilen : we komen met eigen jacht en zelf doe ik mee aan de catamaran competitie. De erg professionele organisatie en de gelaten sfeer onder zeilvrienden en confraters maakt van de FLINN Cup een super initiatief.

Wij kijken er naar uit!” aldus Yves BROSENS, partner bij Altius.

Om de instap te verlagen of het proeven van deze vriendschappelijke wedstrijden mogelijk te maken, kan een kantoor ook een zeiljacht met schipper ter beschikking krijgen. Individuele geïnteresseerden kunnen eveneens als ‘crew’ aanmonsteren. Aan de start verschijnen de 1 persoons Patin Vela’s, de 2 persoons Catamarans, de 3 persoons SB 20’s en Draken en tenslotte de J 24 en kajuitzeiljachten (met maximaal 8 personen aan boord).

Inschrijven kan nog via www.flinncup.be voor de zeiljachten en via www.ostendsailing.be voor de andere boten, liefst zo snel mogelijk.

Om in aanmerking te komen voor het klassement in de FLINN Cup kantorencompetitie moet de deelnemende boot met minstens 1 advocaat bemand zijn.

Niet te missen is de BBQ en Crew-party / Soirée blanche op zaterdagavond, vanaf 18.30 u.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: