Emma Plasschaert wint Olympisch test event in Enoshima

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert heeft in Japan goud gewonnen op het Olympisch water van Tokyo 2020 volgend jaar. Ondanks de moeilijke condities in de baai van Enoshima wist Emma vanaf dag drie de leiding te nemen en gaf deze niet meer af.

Deze ochtend werd de medaillerace door gebrek aan wind eerst nog uitgesteld. Na enige tijd wachten konden ze het water op, maar de wind bleek toch te zwak. Op het moment dat de medaillerace werd afgebroken lag Emma in tweede positie na de Hongaarse Maria Erdi en was ze nog steeds eerste in de eindstand.

Emma Plasschaert

Door het afbreken telt het klassement van voor de start van de medaillerace. Het zilver is voor de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Hongaarse Maria Erdi gaat met het brons naar huis.

Emma Plasschaert

Eindstand Belgische zeilers

Laser Radial:
•    Emma Plasschaert: 1ste
•    Eline Verstraelen: 36ste

49er:
•    Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 10de

49er FX:
•    Anouk Geurts en Isaura Maenhaut: 16de

Laser Standard:
•    Wannes Van Laer: 24ste
•    William De Smet: 27ste

 

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: