Oostende maakt zich klaar voor het Belgisch Kampioenschap Laser zeilen

Laser klasse

De Royal North Sea Yacht club organiseert in het weekend van 31 augustus en 1 september e.k. het Open Belgisch Kampioenschap Laser zeilen.

De aparte starten zullen worden gegevens voor zowel de Laser 4.7, vnl. voor jongere en lichtere zeilers, de Laser Radial, zowel voor heren als dames, en de Laser Standard voor de jongere zeilers als de Masters. De week voor het kampioenschap zijn er nog Laser sailing clinics met de coaches Ronald Van Vianen en Filip Willems.

Kampioenen beloven topcompetitie

De formule van de club die “Quality racing, guaranteed fun!” aficheert trekt schoon zeilersvolk aan. Wereldkampioen Laser Radial Simon De Gendt (BEL) Europees kampioen Laser Standard Master Alan Davis (GBR) en de huidige leider van de Europacup Radial Dames: Emma Savelon (NED).

Simon De Gendt

Buiten een zeer sterke vertegenwoordiging van de Belgische Laserzeilers in alle categorieën zijn er ook Franse, Duitse, Engelse, Nederlandse, Spaanse, Marokkaanse en zelfs Australische zeilers bij.

Emma Savelon

Voor de Belgische Laserzeilers wordt dit een absolute topper zeker voor het opkomend competitietalent. Bij de Laser 4.7 zijn er een aantal overstappers uit Optimist die hun eerste wedstrijd in Laser varen.

Volg de races en beleef de zeilers spanning

De OBK Laser-wedstrijden zijn live online te volgen via het dynamisch trackingsysteem van Geotracer.

Het Klein Strand van Oostende fungeert opnieuw als landingsbasis voor de momenteel meer dan 60 boten sterke vloot.

Van hier vetrekken de boten naar de wedstrijdbanen die op korte afstand voor Oostende zullen worden uitgelegd, in functie van wind- en stroomrichting. Het is niet alleen de technische zone voor de zeilers en hun boten en materiaal, maar ook een plek om bij te komen na de race met een hapje en een drankje.

Oostende: opstap naar de top van de zeilwereld

De organisatie van deze topper op de Laser kalender is in handen van de Royal North Sea Yacht Club Oostende en haar principal race officer Dirk Sledsens. Het kampioenschap is gesteund door de Laser Group Belgium, de Belgische klassenorganisatie die instaat voor de nationale ranking en de selectieregatta’s bepaalt voor het EK en het WK in de klasse.

De Laser klasse is dankzij haar veelzijdigheid uitermate aantrekkelijk voor alle leeftijden en genders en biedt wereld vertakte, carrière naar de Olympische top.

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheeps nest geboren. Hij free lancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: