Zeilers weerbericht weekend 24-25 augustus 2019

Weerkaart zaterdag 24-8-19

Dit weekend wordt ons weer aan de kust gunstig bepaald door het Oost-Europees hogedrukgebied waarvan de kern zich boven Polen bevindt. Langs de zuidelijke flank van dit druksysteem wordt er warme, droge en stabiele lucht naar onze kust gestuurd.

Tijdens dit weekend verandert deze situatie niet of nauwelijks en brengt de zomer opnieuw naar onze kust. Over het algemeen waait er dit weekend een zwakke wind met zowel zaterdag- als zondagnamiddag een zwakke zeebries die zeer veel moeite heeft om zich te ontwikkelen.

Zaterdag 24 augustus wordt een mooie, zonnige dag.

In de vroege ochtend kan zich nevel vormen maar algauw wordt het zicht overal goed. Maxima rond 27°C. Minima rond 15 °C. Meestal waait de wind zwak uit veranderlijke richting maar in de loop van de namiddag kan zich een zwakke tot matige zeebries ontwikkelen. Hierdoor daalt de temperatuur op het strand met een paar graden.

Wind op zee: Zwakke tot matige wind (4-8 kt) uit OZO, na de middag krimpend naar ONO tot NO en tijdelijk toenemend naar matig (6-10 kt).  Golven rond 20 cm.

Wind aan de kust: Zwakke wind (2-6 kt) uit OZO, tijdens het tweede deel van de namiddag tijdelijk toenemend naar zwak tot matig (4-8kt).  Golven rond 15-20 cm.

Rukwinden: nil.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is warm en stabiel.

Zondag 25 augustus belooft een zonnige dag te worden met weinig of geen wolken.

Weerkaart zondag 25-8-19

’s Morgensvroeg kan er hier en daar nevel opduiken. Maxima rond 29°C. Minima rond 16 °C. Tijdens de namiddag kan er eventjes een zwakke zeebries opsteken.

Wind op zee: Zwakke wind (2-6 kt) uit ZO, na de middag krimpend naar NO.  Golven rond 20 cm.

Wind aan de kust: Zwakke wind (2-6 kt) uit ZO, na de middag krimpend naar N maar nauwelijks toenemend.  Golven rond 15-20 cm.

Rukwinden: nil.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is warm en stabiel.

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: