Belgische zeilers starten goed op World Cup Sailing Enoshima

Laser Radial

De Belgische zeilers zijn deze week terug aan de slag op het olympische vaarwater in Enoshima. In vier klassen is het uitkijken naar de prestaties op dit complexe vaarwater.

In de Laser Radial blijft Emma Plasschaert verder surfen op de prima resultaten van het testevent voor de olympische spelen 2020. Ze won meteen de eerste manche en werd tiende in de tweede reeks en staat op een voorlopige tweede plaats na de Japanse Manami Doi. Ook landgenote Eline Verstraelen leert snel bij en opende met een knappe dertiende plaats en staat op een voorlopige 19de plaats.

In de Laser zijn de Belgen vertegenwoordigd met Wannes Van Laer (15,32) en William De Smet (38,26) en die staan op voorlopige 22ste en 35ste plaats.

De 49ers, Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers die tijdens het testevent de medalrace mochten varen staan na 3 wedstrijden op de achtste plaats (8,17,7).

Het meisjesteam op de snelle skiff, 49 FX, Isaura Maenhaut en Anouk Geurts, staan na twee wedstrijden op de 25ste plaats (23,23) en blijven progressie maken.

De resultaten op dit complexe vaarwater blijven erg wisselvallig in alle klassen en dat maakt het erg moeilijk en boeiend. 

De medailleraces worden op 31 augustus en 1 september live uitgezonden via YouTube: https://www.youtube.com/worldsailingtv

De 49er en 49erFX zeilers varen hun medaille race op zaterdag 31 augustus, de zeilers in de Laser Standard en Laser Radial zeilen zondag 1 september hun medaillerace.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: