52 boten strijden dit weekend voor het Nederlandse Kampioenschap twaalfvoetsjol

12 voets jol

Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september wordt door de KWVL (Koninklijke Watersport Vereeniging “Loosdrecht”) onder auspiciën van het Watersportverbond, het Nederlandse Kampioenschap twaalfvoetsjollen georganiseerd.

In totaal hebben zich 53 boten bij de organisatie gemeld. Dit grote aantal deelnemers maakt het noodzakelijk om eerst kwalificatiewedstrijden te varen om daarna in de finale te bepalen wie zich kampioen van Nederland mag noemen.

Er zijn over het gehele weekend 12 wedstrijden gepland nl. op vrijdag 4, zaterdag 5 en op zondag 3 wedstrijden.

Om dit aantal wedstrijden op 1 weekend mogelijk te maken, wordt er een relatief korte “op en neer “baan gevaren, met bovenwinds een z.g. spreader. Afhankelijk van de wind zal elke wedstrijd ongeveer 45 minuten duren.

De eerste start is vrijdag om 10uur 30 en op zaterdag en zondag wordt om 10.00 uur gestart. Zondag 1 september rond 16.00 uur zal bekend zijn wie de blauwe kampioenschapswimpel om de schouders zal krijgen.

Tekst: Seph Jacobs

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: