Emma Plasschaert blijft het klassement aanvoeren in de Laser Radila

Emma Plasschaert

Na vier uitputtende wedstrijddagen in de Sagami Bay, Enoshima blijft Emma Plasschaert het klassement aanvoeren in de Laser Radial. Een erg mooie prestatie in de eerste wereldbeker van het seizoen 2020 na eerdere winst in het testevent voor de spelen.

De condities zijn niet te vergelijken, de zeilers zijn immers al drie dagen de speelbal in een bijzonder woelige "pacific". Met metershoge golven, harde wind en stevige regenbuien worden materiaal en mens tot het uiterste gedreven. Dat Emma Plasschaert ook in deze condities excelleert is goed nieuws want wat het volgend jaar wordt weet niemand.

Eline Verstraelen nam een snipperdag en dat zal niemand dit jonge talent kwalijk nemen.

Bij de Laser zeilers verdedigen Wannes Van Laer (22ste) en William De Smet (33ste) de Belgische kleuren. In de skiff zagen de zeilers alle kleuren van de regenboog want de boten zijn bepaald overpowered in dit soort condities.

Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers, vorige maand nog in de medalrace op het testevent, stranden op een jammerlijke elfde stek en missen dus de medalrace en dat is erg jammer.

Bij Anouk Geurts en Isaura Maenhaut was het weer een erg leerrijke week en de prestaties worden snel beter maar in dit soort racemachines bestaan geen mirakels. Ze eindigen op een mooie 21ste plaats.

Op zaterdag staan de medalraces gepland in de Nacra 17, 49er, 49FX maar daar zijn helaas geen Belgen vertegenwoordigd. Zaterdag mogen de Laser zeilers en Laser Radial zeilsters aan de slag voor de laatste kwalificatiewedstrijden (3 ipv 2) en de medalrace staat op zondag gepland.

De wind lijkt te gaan afzwakken maar de stevige golven blijven nog even van de partij.

Tussenstand Belgische zeilers

Laser Radial:

 • Emma Plasschaert: 1ste (nog 2 of 3 reeksen)

 • Eline Verstraelen: 45 ste (nog 2 of 3 reeksen)

49er:

 • Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 11de (eindresultaat)

49er FX:

 • Anouk Geurts en Isaura Maenhaut: 21ste (eindresultaat)

Laser Standard:

 • Wannes Van Laer: 23 ste (nog drie reeksen te varen)

 • William De Smet: 33 ste (nog drie reeksen te varen

Auteur:

 • WWSV

  Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

  De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: