Exclusieve foto's van de nieuwe Boss

New Imoca 60 Boss Alex Thomson

Door puur toeval lag een ClubRacer correspondent in Gosport (UK) vandaag, waar de Imoca 60 van Alex Thomson voor het eerst aan de wereld getoond werd. De kiel was er zaterdagavond nog onder gehangen en zondag werden de laatste onderdelen gemonteerd en kon hij te water.

Helemaal gelukkig waren ze niet, dat er met een iPhone foto’s werden gemaakt. Maar zo’n opvallend roze kiel, dat vraagt toch om plaatjes? En met een babbeltje met wat mensen op de werf?

Uiteindelijk werden we met de belofte van een persbericht weggestuurd, maar niet voordat ze nog wat details weggeven hadden: dit apparaat weegt net iets meer dan 8 ton, de huid is 4 mm dik, en nee, er is nog niet nagedacht over de stunt...

Boss

New Imoca 60 Boss

New Imoca 60 Boss

Tekst en foto's: Jet Idskens

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: