Zeilers weerbericht weekend 10-11 augustus 2019

Weerkaart vrijdag 9 augustus 2019

Stormachtig weekend. Een stormdepressie trekt ten noorden van onze kust waardoor we in het sterke windveld op de zuidelijke flank komen te liggen. Een mobiel wig van hogedruk houdt de onstabiliteit tijdens het weekend op afstand. De kern van een frontale depressie ligt ten westen van westen van de ingang van het Kanaal. Gedurende de volgende 24 tot 36 uur trekt deze kern via de Ierse Zee naar Schotland waardoor wij vanaf vannacht zaterdag 10 augustus ’19 in het sterke windveld van deze depressie terecht komen. De grootste onstabiliteit schuift ten noorden van onze kust richting Scandinavië maar toch moeten we een aantal buien- of onweerslijnen verwerken.

Zaterdag 10 augustus is het wisselend bewolkt met nog af en toe een bui, een onweer is ook niet uitgesloten. Tussenin is er ook plaats voor zon. Matig zicht tijdens de buien. Maxima rond 21 °C. Minima rond 17 °C.

Wind op zee: Stormachtige wind (34-40 kt) uit ZW.  Golven rond 2.5 m, toenemend tot 3.3 m.

Wind aan de kust: Krachtige wind (22-27 kt) uit ZW.  Golven rond 1.5 m, toenemend tot 2.3 m.

Rukwinden: Tot 55 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zaterdag 10 augustus 2019

Zondag 11 augustus zijn er zonnige perioden met nog kans op een lokale bui. Goed zicht. Maxima rond 22 °C. Minima rond 16 °C.

Wind op zee: Krachtige wind (22-27 kt) uit ZW.  Golven rond 2.0 m, afnemend tot 1.5 m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit ZW.  Golven rond 1.5, afnemend tot 1.0 m.

Rukwinden: Tot 33 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zondag 11 augustus 2019

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: