Emma Plasschaert pakt goud op eerste wereldbeker zeilen seizoen 2020

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert heeft de eerste Sailing World Cup Series van seizoen 2020 gewonnen in de Laser Radial klasse. De medal race van zondag werd geannuleerd wegens een gebrek aan wind in het Japanse Enoshima.

Emma Plasschaert stond na tien reeksen aan de leiding van het klassement. Omdat de medal race niet kon gezeild worden wijzigde er zondag niets meer aan het klassement.

Plasschaert houdt de Deense Anne-Marie Rindom en de Britse Alison Young achter zich.

Emma Plasschaert

Anderhalve week geleden won Emma Plasschaert ook het olympisch testevent in Enoshima. Ook toen konden de zeilsters de medalrace niet zeilen wegens een gebrek aan wind.

Volgend jaar vinden in Enoshima de olympische zeilwedstrijden plaats tijdens Tokio 2020.

Emma Plasschaert wint goud

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: