Laatste kans voor inschrijven 30e editie 8 Uren van de Oosterschelde

8 Uren van de Oosterschelde

Watersportvereniging Sint-Annaland, de organisatie achter de 8 Uren van de Oosterschelde, sluit op 7 september de inschrijvingen voor de 30e editie van de 8 Uren van de Oosterschelde. Op 14 september 2019 verwacht de club zo’n 80 deelnemers te verwelkomen.

De uitdaging: vaar zoveel mogelijk mijlen in acht uur en finish exact om 18:00 uur voor de haven van Sint-Annaland. Deelnemers bepalen zelf hun startplaats uit de vier mogelijkheden: Krabbenkreek, De Val, Zandkreek of Bergse Diepsluis en ze bepalen zelf de route op basis van de door de organisatie opgegeven mogelijke rakken, waarbij ieder rak slechts twee keer gevaren mag worden. Er wordt uiteraard op handicap gevaren. In Sint-Annaland wordt ieder schip op feestelijke wijze onthaald met aansluitend het diner en een voor velen memorabel feest.

Anders dan andere jaren gebeurt het op de 30e editie niet alleen op het water. De organisatie heeft gedurende het weekend van de 8 Uren van de Oosterschelde een programma klaarstaan voor jong en oud. Het sjorren aan een grinder, die niet zou misstaan in de America’s Cup, is een van de activiteiten.

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.8uren.nl

Foto: Anusjka Martens / Objectivo

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: