Open Nederlands Kampioenschap Solo klasse zeilen van start in Veere

Solo zeilen

Vrijdag is het Open Nederlands Kampioenschap voor de Solo klasse begonnen op het Veerse Meer. 48 zeilers hebben vanuit de jachthaven Oostwatering bij Veere met een lekker windje en onder een vrijwel blauwe hemel drie wedstrijden gezeild. Aan het kampioenschap doen naast Nederlandse Belgische, Engelse, Schotse, Portugese en Nieuw-Zeelandse zeilers mee.

De watersportvereniging organiseert op verzoek van de Solo klasse onder auspiciën van het Watersportverbond het kampioenschap. Na drie dagen zeilen zal bekend zijn wie de winnaar/winnares is en dus in aanmerking komt voor de Blauwe wimpel van het Verbond.

Onbekendheid van de zeil(st)ers met het water en de regelmatig draaiende winden levert na een dag zeilen een klassement op waarbij enkele goede zeil(st)ers niet echt uit de verf lijken te komen en nog geen duidelijke titel kandidaat is aan te wijzen.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: