Het Zeeuwse avontuur van de Solo klasse

Solo klasse

Vrijdag, zaterdag en zondag is het Open Nederlands kampioenschap Solo gezeild voor de haven van Oostwatering Veere. Ruim vijftig zeil(st)ers streden tijdens de drie dagen in tien wedstrijden om een podium plaats met voor de winnaar de blauwe wimpel van het Watersportverbond.

Het internationale gezelschap bestond naast Nederlanders uit Belgen, Engelsen, Schotten, een Portugees en een Nieuw-Zeelander, maar zonder een Zeeuwse deelnemer.

De strakke leiding van Rob Beemster en zijn ervaren medewerkers van de watersport vereniging Arne op het water maakten het samen met het mooie weer mogelijk om deze mooie serie wedstrijden te verzeilen.

De zeilers konden laten zien hoe ze met weinig en draaiende wind dan wel een lekker windje drie Beaufort kunnen zeilen. Aan de andere kant bezorgden de zeilers de Protestcommissie en de controleur van de klasse voorschriften weinig werk.

Winnaar van het evenement werd de Britse zeiler Steve Ede met als tweede Paul Dijkstra en op de derde plaats de Engelsman Kevan Gibb.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: