NIEUW: Wie is de meest loyale Antwerp Racer? Nominaties zijn nu open!

Antwerp Race 1988

Ken jij een zeiler die erbij was vanaf het eerste uur en nog steeds een trouwe deelnemer is van de Huysman Antwerp Race? Ken je iemand die er koste wat kost elk jaar bij wil zijn?  Stuur ons je deelnemer en je motivatie door en verras hem of haar met de Loyalty Award tijdens de prijsuitreiking van de Huysman Antwerp Race op 28 september.

Hoe het indertijd allemaal begon? Het idee was om een zeilrace te organiseren om boten op een leuke manier gezamenlijk naar Antwerpen te brengen voor de winterberging. Zo ontstond in 1988 onder de bezielende leiding van Frans Lemmens de Antwerp Race. Hij zag het groots, kon de Belgische en Nederlandse autoriteiten erbij betrekken en de nodige sponsors werven.

Eerste Antwerp Race

Groot succes

De race werd een succes en al snel barstte de wedstrijd uit zijn voegen. Wie herinnert zich niet de spannende momenten om negen uur ‘s morgens achter de computer? Tijdens de hoogdagen van de Antwerp Race was de wedstrijd in een mum van tijd volzet en moesten wachtlijsten worden aangelegd zodat je misschien toch nog zou kunnen meedoen. Deze tijden zijn voorbij maar wij geloven rotsvast in het potentieel van de Antwerp Race en hopen om deze legendarische wedstrijd terug de bezieling en de drive te geven die hij verdient.

Eerste Antwerp Race

Foto archief

De oudere deelnemers onder ons zullen het zich wellicht herinneren; de Côte D’or van de legendarische Eric Tabarly deed ooit mee met de Antwerp Race! Maar ook de Kinepolis, een ambitieus Whitbread Round the World project dat een stille dood stierf was weleer deelnemer.

Kinepolis zeilboot

Haal ook herinneringen op aan de allereerste Antwerp Races en bekijk de foto’s helemaal onderaan dit artikel. Misschien herken jij wel iemand die er toen al bij was...

Nomineren

Ken je iemand waarvan jij om de één of andere reden vindt dat hij of zij voor de Loyalty Award in aanmerking komt? Laat het ons weten via het invulformulier onderaan dit bericht met een korte motivatie waarom je hem/ haar wil nomineren. Doen!

Onder het nominatieformulier staan alle Antwerp Race retro foto's

Inschrijven kan tot 25 september

Niet vergeten! Vanaf maandag 9 september  tot woensdag 25 september 12:00 uur of tot het maximum aantal deelnemers is bereikt staan de inschrijvingen voor de 32ste editie van de Huysman Antwerp Race open. Inschrijven kan geheel digitaal via het Manage2Sail (M2S) inschrijfformulier via www.antwerprace.be

Roger Thierry

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Cote Do'r

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Antwerp Race

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: