VIDEO: Dolfijnen begeleiden zinkende Figaro 3 zeilboot

Figaro 3

De figaro 3 “NF Habitat” zonk in de nacht van zondag op maandag toen het onderweg was naar Aber-Wrac'h. Het jacht raakte geen rots maar wel een onverlichte kardinale boei. Het is aandoenlijk om te zien hoe dolfijnen het zinkende jacht begeleiden en rond de romp zwemmen terwijl reddingswerkers het schip trachten te bergen.

De NF Habitat wordt meestal bestuurd door Corentin Douget die nog vierde werd tijdens de laatste solo wedstrijd Urgo de Figaro afgelopen zomer. Douget was op het ogenblik van de feiten niet aan boord. Zijn teamgenoot en trainer waren onderweg naar Saint-Quay-Portrieux waar aanstaande zaterdag de start van de Double Handed Tour de Bretagne zal gegeven worden.

Alle opvarenden werden in veiligheid gebracht. 

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: