Waarom is de Huysman Antwerp Race vervroegd?

Antwerp Race

De Antwerp Race wordt dit jaar al op zaterdag 28 september 2019 gezeild. Dat is ruim drie weken vroeger dan voorgaande jaren en daar zijn verschillende redenen voor.

 • De AntwerpRace werd oorspronkelijk georganiseerd als een gezamenlijke terugtocht naar de winterberging in Antwerpen. Dit is voor veel jachten al lang geen reden meer om mee te doen. Veel deelnemers zijn genoodzaakt om de dag na de Antwerp Race een vroege terugreis te organiseren naar de Oosterschelde of naar de kust waar ze winterwedstrijden zeilen.
   
 • Betere aansluiting op de winterwedstrijden. De meeste winterwedstrijden starten begin oktober. Dikwijls gebeurde het dat zeilers moesten kiezen tussen de eerste winterwedstrijd in Colijnsplaat of de Antwerp Race. Om dit te vermijden dus een AntwerpRace op 28 september.
   
 • De week vòòr en na de Antwerp Race een gereduceerd tarief zodat zeilers van de prijsuitreiking kunnen genieten zonder zich zorgen te moeten maken over een vroege terugtocht .
   
 • Eind september is het nog lang licht en er is meer kans op beter weer. We hopen dan ook op de Indian Summer zoals die zich vorig jaar uitzonderlijk in Oktober aandiende.
   
 • De legendarische Antwerp Race is aan vernieuwing / verandering / verbetering toe. De deelnemersaantallen lopen terug. De organisatie probeert een formule uit die hopelijk zorgt voor meer deelnemers en meer sponsors.
   
 • De aanhoudende en jaarlijks terugkerende kritiek van zeilers dat het allemaal anders en beter moest, zette de organisatie ertoe aan om alles eens te herbekijken.
   
 • Dit jaar kan de organisatie de prijsuitreiking vroeger inlassen. Er komen foodtrucks en drankvoorzieningen aan het plein van de jachthaven tegen het clubhuis van de RYCB. De prijsuitreiking zal doorgaan op dezelfde locatie of boven op het gazon aan het terras RYCB (planning 19u - 19u30). Met de steun van Duvel zal hier een leuke atmosfeer gecreëerd worden.

  De foodtrucks zouden voldoende moeten zijn om niemand honger te laten lijden en het diner achteraf facultatief te maken.

  Bij slecht weer verhuist alles naar de “Blekke loods” al hopen we natuurlijk op de buitenlocatie met zicht op de rivier en op de jachthaven. De beslissing “binnen of buiten” zal tijdens de schippers night meegedeeld worden.

Inschrijven voor dit Wereldkampioenschap Schelde Zeilen en de After Party doe je vanaf 9 september via: https://antwerprace.be/

Labels

Auteur:

 • Kat

  Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: