Zeilers weerbericht weekend 21-22 september 2019

Weerkaart vrijdag 20 september 2019

Zomers weekend! Een hogedrukgebied boven Nederland verplaatst zich in oostelijke richting en voert warme en droge lucht aan. Een hogedrukgebied met kern boven Nederland bepaalt ons weer momenteel gunstig. In een oostelijke tot zuidoostelijke stroming wordt de volgende dagen alsmaar warmere lucht aangevoerd.

Vanaf morgen zaterdag 21 september ’19 verplaatst het hoog zich in oostelijke richting. Een regenzone kan zo zondag 22 september ’19 vanuit het westen naderen en zal in de nacht van zondag 22 september ’19 op maandag 23 september ’19 passeren.

Zaterdag 21 september is het zonnig. Goed zicht. Maxima rond 22°C. Minima rond 10°C.

Wind op zee: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit OZO, afnemend tot matig à vrij krachtig (14-18 kt). Golven rond 1.0m afnemend tot 0.7m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit OZO, tijdelijk ruimend ZO. Golven rond 0.7m afnemend tot 0.5m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zaterdag 21 september 2019

Zondag 22 september begint de dag zonnig met enkele wolkenvelden. In de loop van de namiddag schuift er stilaan meer bewolking binnen. 's Avonds en 's nachts wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met regen, overgaand in buien. Goed zicht. Maxima rond 24°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit ZZO, tijdelijk afnemend tot zwak à matig (5-8 kt) uit veranderlijke richting. ’s Avonds draait draaiend naar WZW en wordt matig (11-16 kt). Golven rond 0.4m, toenemend tot 0.6m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit ZZO, ruimend naar Z en afnemend tot zwak à matig (5-8 kt). Golven rond 0.3m, toenemend tot 0.4m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel, maar wordt ’s nachts onstabiel.

Weerkaart zondag 22 september 2019

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: