Jubileumeditie Deltaweekend in 2020 toch naar Zierikzee

Deltaweekend

De 50e editie van het Deltaweekend wordt volgend jaar van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni vanuit Zierikzee gevaren en niet zoals eerder aangekondigd vanuit Roompot Marina. Wel zal ter gelegenheid van het jubileum eenmalig de Veronica Race, de zeilwedstrijd buitengaats op de Noordzee, terugkeren.

Bij de afsluiting van het Deltaweekend 2019, werd aangekondigd dat de volgende editie vanuit de Roompot Marina in Kamperland zou worden gevaren.

Bij het uitwerken van de plannen kwam het stichtingsbestuur echter tot de conclusie dat Zierikzee voor de jubileumeditie een betere locatie is. Dat is namelijk de haven waar het Deltaweekend 50 jaar geleden is begonnen. Veel deelnemers hechten aan deze oorspronkelijke haven. Daarom is uiteindelijk toch voor Zierikzee gekozen.

Het jubileumcomité is inmiddels vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor een spetterende editie van het oudste en grootse meerdaagse zeilevenement voor kajuitjachten in de Zeeuwse Delta.

Extra jubileumactiviteiten

Het Deltaweekendbestuur roept eenheidsklassen zoals de J-80, J-70, Maxfun 25, J-22 etc op, om volgend jaar massaal naar Zierikzee te komen en er een prachtige jubileumeditie van te maken.

Ook onderzoekt het bestuur de mogelijkheden om de jeugd die al uit kleine boten is gestapt, te laten meevaren op wedstrijdjachten.

Tot slot wordt als eerbetoon aan het verleden op zaterdag 13 juni, voorafgaand aan het programma in Zierikzee, eenmalig de bekende Veronica Race georganiseerd. Deze destijds zeer populaire race op de Noordzee, wordt vanuit de buitenzijde van de Roompotsluis gevaren. De haven van Colijnsplaat is dan de logistieke basis.

www.deltaweekend.nl

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: