Stijn Reunis: "Als zeilen zeiken wordt"

Antwerp Race finishboot

Er is dit jaar veel te doen om een boot die niet meegedaan heeft aan de Antwerp Race en toch in de uitslagen vermeld staat, de Lazy Sunday. Op social Media wordt druk gedaan over dit feit. Soms een beetje lacherig, soms boos, soms ronduit kwaadaardig negatief.

We geven het grif toe, ook ClubRacer heeft zich al bezondigd aan dat  “zeilzeiken” op de organisatie. De laatste twee Antwerp Races stonden we aan de andere kant en dat geeft een ander perspectief. Wij zien vooral inzet, passie en veel gedrevenheid om de Antwerp Race, die ons allen nauw aan het hart ligt, (opnieuw) tot een groots evenement te maken.

Perspectief is belangrijk wist de leraar bouwconstructie in der tijd al te vertellen. Het verduidelijkt en het maakt de dingen aanschouwelijk. Daarom een recht van antwoord van die kerel die nog zit te rekenen als wij al allemaal aan den toog hangen. Die kerel die op het startschip staat als wij nog leuk aan het zeilen zijn: Stijn Reunis.

Stijn Reunis vanaf de finishboot:

“De finish van de Antwerp Race was dit jaar heel hectisch. Door de harde wind kwamen alle deelnemers min of meer tegelijkertijd aan. Op het piekmoment finishten 80 boten op 25 minuten. Bovendien was het verschil in starttijd tussen het pak in Terneuzen en het pak in Breskens slechts 60’."

"Ik wil Bob graag in de frituur 80 klanten zien bedienen op 25 minuten tijd. Zien of hij dan geen augurken begint uit te delen in plaats van frieten. By the way ik heb Bob niet gezien dit jaar en Bruno ook niet? Als je niet komt zeilen moet je ook niet komen zeiken."

"Ach, men weet het altijd beter. In dit geval staan de beste stuurlui dus niet aan wal, ze zitten allemaal op het water. Ik kan ook zeiken hoor: op boegnummers die opgevouwen zitten en dus totaal onleesbaar zijn om maar één ding te noemen. Al eens geprobeerd om zeilnummers te lezen onder een scherpe hoek tegen licht? Je mag altijd eens komen proberen, dan kan ik lekker meezeilen."

"Hier was dus sprake van een Nederlandse boot met onbekend boeg- en zeilnummer. De meest waarschijnlijke hit was de Lazy Sunday. Als ik twijfel plaats ik liever de mogelijk gemiste boot dan dat ik hem niet noteer. Ik heb echter geen einde wedstrijd verklaring van Henk ontvangen. Ok, wellicht dus een zwartvaarder die me het leven zuur maakt aan de finish. Mea Culpa, Ik heb helaas een zwartvaarder gesignaleerd met een opgeplooid boegnummer en een zeilnummer dat raar maar waar bijna matched met de Lazy Sunday. Een piraat met een Nederlands nummer."

"Of heb ik er dan toch eentje gemist?"

"Ik heb een hekel aan  zeilers die aan de (online) toog hard staan roepen maar wel niet meedoen aan de grootste ééndags zeilwedstrijd van de Lage landen. Komaan mannen, niet zeiken maar zeilen! Op naar de Antwerp Race 2020 (postcode Kiel) Vragen we aan den Beerschot om ons te sponsoren?”

nvdr: Voor de Nederlanders onder ons. Den Beerschot is één van de twee grote Antwerpse voetbalclubs.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: