“Wanneer zeilen zeiken wordt” - de top 10 van 2019

 • Author: Ice
  Date: wo, 01/01/2020 - 11:49
  Tags:
Antwerp Race

Het zeilseizoen van 2019 zit er nu volledig op. 2019 was een bewogen jaar voor de zeilsport in België en Nederland. Zeilzeiken werd voor ons het woord van het jaar. Een belangrijke tendens is ook dat jachtclubs en zeilverenigingen nog steeds bezig om zichzelf heruit te vinden. Het steeds minder wordende aantal de deelnemers van zeilwedstrijden bezorgt menig jachtclub en vereniging kopzorgen. Hopelijk kunnen we dit in 2020 counteren.

We zien echter ook veel positieve noten. Zo konden we onlangs melden dat de Zeilbond en het Watersportverbond in Nederland de krachten gaan bundelen. Jong en oud slaan de handen in mekaar om wedstrijdzeilers en verenigingen beter te ondersteunen zodat zeilen leuk, eerlijk, betaalbaar en laagdrempelig blijft.

Positief is ook dat we met Carlo Huisman weer een Nederlandse zeiler aan boord hebben in de America’s Cup. Carlo zeilt aan boord van de America’s Cup titelverdediger Emirates Team New Zealand (ETNZ).

Carlo Huisman

Hier zie je de America’s Cup boot van ETNZ in volle actie.

ETNZ boot

Minder leuk dit jaar was de aankondiging dat Nederland de handdoek in de ring gooide wat betreft de America’s Cup.

En last but not least, de Belgische olympisch zeilster Emma Plasschaert pakte in september goud op de eerste wedstrijd van de wereldbeker zeilen 2020. Daarvoor won Emma ook het Olympisch testevent in Enoshima. Dit belooft voor de olympische zeilwedstrijden tijdens Tokio 2020.

Emma Plasschaert

Dank U

Verder willen we alle correspondenten en gastbijdragen eerst even welgemeend bedanken. Zonder jullie inbreng zou ClubRacer niet zijn wat het nu is. Mede dankzij jullie mogen we ons nog steeds de meest populairste zeil website noemen voor alle zeilers van België en Nederland. We willen ook in 2020 onze missie blijven nastreven: het vergroten van de wedstrijdvelden en meer instroom genereren voor onze geliefde sport: zeilen!

Natuurlijk mogen we ook alle vrijwilligers die hun steun geven aan verschillende wedstrijdorganisaties niet vergeten te bedanken. Zonder hen hadden we geen wedstrijden. Het woord dat ons het meest is bijgebleven dit jaar is “zeilzeiken” vandaar ook de quote in de  titel van dit bericht. Het woord komt uit het recht van antwoord door Stijn Reunis, een vrijwillige Antwerp Race medewerker, die reageert op alle commentaren die op social media verspreid werden. 

Aangezien hij om persoonlijk redenen geen Facebook account heeft lieten we hem aan het woord. Het bericht haalde een top 3 in onze rangschikking. 

Gepaste trots

En we zijn natuurlijk trots dat we als mediapartner van de Antwerp Race maar liefst twee berichten van de AR in de top 10 kunnen loodsen.

De top 10 van 2019

En dan nu de lijst met de meest populaire berichten op ClubRacer. Niet alle berichten zijn rozegeur en maneschijn. Het nieuws wordt nu eenmaal niet door ons gemaakt maar wel door de zeilers en vooral de wind en de soms grillige zee die geeft en neemt.

Deze berichten hielden jullie in de greep:

 1. 16.598 keer gelezen:
  Zeilboot kapseist: zeilster komt om het leven
   
 2. 13.006 keer gelezen:
  VIDEO: Pas gerestaureerd historisch zeilschip Elbe nr. 5 zinkt na aanvaring
   
 3. 8.652 keer gelezen:
  Stijn Reunis: “Als zeilen zeiken wordt”
   
 4. 7.832  keer gelezen:
  VIDEO: Antwerp Race vol spektakel dankzij harde wind
   
 5. 7.758  keer gelezen:
  Sleepboot sloopt zeiljacht
   
 6. 7.610  keer gelezen:
  VIDEO: Antwerp Race 2019 aftermovies
   
 7. 7.220  keer gelezen:
  VIDEO: Ocean Breeze - Een buitenkansje of oplichterij
   
 8. 5.418  keer gelezen:
  Zeiljacht drijft acht jaar verlaten rond
   
 9. 4.598 keer gelezen:
  Franse zeiler sterft nadat zeiljacht kapseist voor de kust van Sardinië
   
 10. 3.934 keer gelezen:
  Sailing Holland koopt VO65 Team Brunel en gaat voluit voor volgende Ocean Race
   

Bron van de cijfers: Google Analytics

Labels

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun data-driven online marketing en e-commerce groei met zijn online marketing bedrijf Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: