Singlehanded en Duohanded zeilen: "2020 een nieuw jaar en nieuwe kansen"

Singlehanded zeilen

Het jaar is nog maar een paar weken oud en wij zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen van de 44e editie van de Singlehanded en de 2e editie van de Duohanded. Maar ook de prijsuitreiking vergt de nodige voorbereidin-gen. Voordat we daarmee bezig konden moesten eerst alle journaals, logboeken en meldformulieren door worden gespit. De logboeken is altijd een gepuzzel, het is iedere keer weer duidelijk, dat als de vermoeidheid toeslaat, er plotseling 100 minuten in een uur zitten en 2+2 wordt ineens 5. Gelukkig hebben we de trackers en kunnen wij veel controleren.

Na dat werkje komen de journaals, dat blijft leuk. Sommigen maken er een echte roman van, compleet met tekeningen etc. Terwijl anderen beginnen en eindigen met “Het was fantastisch, bedankt, tot volgend jaar”.

Uiteraard zijn er zeilers, die tot het uiterste zijn gegaan, exact de verplichte rusttijden aanhielden, voor de volle 100% zeilden en dan net te laat zijn. En dan degenen, die de route door omstandigheden niet volbrachten, voor hen is er in 2020 een nieuwe kans. Sommige deelnemers, die dat is overkomen, hebben zich al weer ingeschreven.

Prijsuitreiking

Op 8 februari is de prijsuitreiking, hier worden de winnaars in het zonnetje gezet, maar niet alleen winnaars. Ook aan deelnemers, die ondanks alle tegenslagen doorgingen, of een supermooi logboek en journaal hadden, hebben we gedacht.
Het zijn fantastisch mooie prijzen en herinneringen, die we hebben laten maken.  
Omdat uit de controle van de meldbrieven, journaals en logboeken bleek, dat er deelnemers zijn, die moeite hebben met de planning,  het zeilen op het wad en het halen van de stempels, gaan we daar, tijdens  de prijsuitreiking,extra aandacht aan schenken. Wij hopen en denken, dat door de tips, die wij dan geven, jullie minder tijd kwijt zijn aan het zeilen op het Wad en het halen van de stempels. 

Ondertussen geven de eerste deelnemers zich al op voor de prijsuitreiking. Er zijn echter winnaars, die prijzen krijgen, maar ook zijn er deelnemers, die een bijzonder aandenken krijgen, maar zij hebben zich nog niet opgegeven. 

Uiteraard verklappen wij niet wie de winnaars zijn en wie de bijzondere herinneringen ontvangen. Dus meld je aan en laat je verrassen. Opgeven kan via de website https://www.singlehanded.nl/

2019 Was een test jaar

2019 was een testjaar, voor de combi van de Singlehanded en de Duohanded. Wij hebben daar veel van geleerd en gaan sommige zaken anders aanpakken.

  • De start. Deze gaat in 2020 anders. Als eerste starten de Singlehanded zeilers en circa 1 uur later de Duohanded zeilers. Beide groepen krijgen een andere startcode. Hierdoor voorkomen wij, dat de beide groepen elkaar in het vaarwa-ter gaan zitten.
  • De Route. Beide groepen krijgen een andere route, maar we kunnen niet voorkomen, dat de Singlehanded zeilers de Duo zeilers tegenkomen. Wel wordt vriendelijk doch dringend ver-zocht om de Singlehanded zeilers de kans te geven op en af te tuigen, zij moeten alles alleen doen.
  • Stempelen. Daar komen we tijdens de prijsuitreiking op terug.
  • Nieuwe opdrachten. Ook voor 2020 hebben we weer iets leuks in petto. Wat? Dat verklappen wij nog niet.

Sponsoren

Het is geweldig, dat er sponsoren zijn die ons trouw blijven. Uiteraard valt er ook wel eens eentje af. Dus willen jullie sponsor worden, wij en de deelnemers zijn er blij mee.

Inschrijving / deelname

Inmiddels lopen de inschrijvingen weer binnen en de Duohanded is al weer vol. 

De Singlehanded gaat zoals we gewend zijn minder snel, maar ook daar lopen de aanmeldingen gestaag binnen. 

Foto’s

Zoals jullie gewend zij is er tijdens de prijsuitreiking een presentatie van al het beeldmateriaal. Indien jullie nog beeldmateriaal hebben, dan zouden wij dat graag willen ontvangen, zodat wij er een mooie presentatie van kunnen maken en wij er een topdag van maken tijdens de prijsuitreiking.

Tot slot

Wensen wij jullie succes met het winteronderhoud van jullie boten en hopen jullie de 8e februari te zien tijdens de prijsuitreiking!

Een sportieve groet,
Frits en Elly

Foto: 41ste Singlehanded

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: