VIDEO: Storm Gloria richt ravage aan in Spanje: dertien doden, drie vermisten en veel zeilboten gestrand

Storm Gloria richt ravage aan in Spanje

Storm Gloria heeft sinds zondag een ware ravage aangericht aan de Spaans oostkust en de Balearen. Het noodweer eist zijn tol: acht doden, drie vermiste personen en veel zeilboten gestrand. Er werden windstoten van 110 kilometer per uur geregistreerd en golven tot 14 meter hoogte.

Een van de personen die wordt vermist door het noodweer is een 25 jarige Brit die in zee viel terwijl hij zijn boot vast probeerde te leggen in een haven op Ibiza.

We hadden contact met de directie van de jachthaven in Torredembarra aan de Costa Dorada nabij Tarragona:

“Het is afschuwelijk geweest en het is nog niet voorbij. Er wordt dag en nacht gewerkt door zowel de havenmeesters als de directie. Zodra Gloria weg is maken we een balans op van alle schade en worden de eigenaars van de boten die schade hebben opgelopen op de hoogte gesteld.” 

Volgens het Spaanse Meteorologisch Agenstschap zou de stom Gloria tot woensdag duren.

 

Waaghalzen proberen zeilrecord te verbreken

Opmerkelijk zijn deze waaghalzen die tijdens dit noodweer een zeilrecord proberen te breken. Hieronder zie je de Deense VO70 Trifork tijdens storm Gloria een aanval doen naar het zeilrecord tussen Vuelta en Mallorca.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun datagedreven digitale marketing en e-commerce optimalisaties met zijn online marketing bedrijf Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: