Zevende plek voor 470-zeilsters Zegers & Berkhout bij World Cup Miami

470-zeilsters Zegers & Berkhout

Het Nederlandse 470-duo Afrodite Zegers & Lobke Berkhout heeft de World Sailing World Cup in Miami (20 t/m 25 januari 2020) afgesloten op een zevende plaats overall. De dames gingen vanuit een 6e plaats de medalrace in met nog kans op de medailles, maar kwamen de medalrace als 9e over de finishlijn na tegenslag bij de start.

Zegers en Berkhout kwamen bij de start vast te zitten aan de boot van de Franse dames Lecointre & Retornaz. Daarna wist het Nederlandse tweetal wel nog 1 plek te winnen, maar dat was niet genoeg voor een podiumplaats. “Echt jammer van de medalrace”, vertelt Zegers. “We hebben wel vaker dat we iets te risicovol of te agressief aan de medalrace beginnen en dan kan het mis gaan. Zo ook nu. Maar we weten dat het ook heel goed kan gaan, dus moeten even kijken hoe we dit oplossen”. 

Overall kijken de dames terug op een nuttige week: “De communicatie gaat veel beter, de snelheid is veel beter en we hebben echt grote stappen gemaakt in de winter. Dus voor ons was dit een mooi trainingsevenement. We konden hier zien waar we staan. En we horen echt wel bij de medailles, maar om het af te maken moeten we nog net even beter focussen en beter communiceren op de juiste momenten. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken!” 

De dames nemen hun lessen uit Miami mee naar hun aankomende WK, dat van 16 t/m 21 maart in Palma de Mallorca gevaren wordt: “We gaan nu richting Palma. Daar hebben we onze voorbereiding richting het WK. We gebruiken de lessen van Miami om te kijken of we wel op het podium kunnen eindigen bij het WK.” 

Eindstand World Cup Miami 470-women 

  1. Lecointre / Retornaz (FRA), 20 punten
  2. Mrak / Macarol (SLO), 33 punten
  3. Skrzypulec / Ogar (POL), 34 punten
  4. Berta / Caruso (ITA), 41 punten
  5. Bozi / Klonaridou (GRE), 41 punten

7. Zegers / Berkhout (NED), 49 punten

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: