Flinke wat wind en zeegang tijdens de eerste Goofies Race van 2020

eerste Goofies Race van 2020

De Goofies zeilwedstrijd op de Oosterschelde voor Colijnsplaat was zeker geen makkie voor de schippers en hun bemanning. In het eerste rak met stroom mee en wind tegen was het vooral de zeegang die op sommige zeilers indruk maakte.

Verschillende schippers rapporteerden “enorme kuilen”. Niet alle boten kwamen er zonder schade vanaf. Een drietal boten moest opgeven wegens schade aan de zeilen. Één boot stopte omdat een bemanningslid een hoofdbeschadiging opliep door een val.

Tenslotte ging de MOONPALACE na aanvankelijke schade aan zijn voorzeil in de haven een ander zeil halen; vertrok opnieuw en voer de wedstrijd als nog uit. Klasse! Het spreekt vanzelf dat ze niet vooraan eindigde.

Chinese gijp

De baan kende voldoende afwisseling met kruisrakken, ruime windse rakken en een prachtig spinnaker rak in het tweede deel van de race. De wind was toen iets was afgenomen.

Er bleef echter ruim voldoende wind staan om in dat stuk van de baan geweldige snelheden te halen. Bemanningen die van ‘raggen’ hielden konden hun hart ophalen.

Winner zeilboot

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van januari 2020

ORC A

Winnaar in ORC A werd Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Luc Feremans uit Schilde (B) met de ANTILOPE die derde werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd

ORC B

Winnaar in ORC B werd Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V voor Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR en  Eric-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO die derde werd.

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen uit Nijlen (B) met de WHITE RABBIT voor Bert Janssen uit Morsel(B) met de CAMINATA en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

ONGEMETEN A

In de klasse ONGEMETEN A won Chris Houbolt, uit Rijsbergen met het jacht  KAREL MET DE HOUTEN POOT voor Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL 2 en Philip de Cort uit Hemiksem (B) die met de WALHALLA derde werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd het jacht FARTHER BRUIN  van schipper Jan-Jacob Muyls uit Meise (B) voor Stephan Schodts uit Huldenberg(B) met de SPINDRIFT en Adri van de Velde uit ‘sHeer Hendrikskinderen die met de SPOTGAAI derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 1 februari 2020.

Tekst: De Goofen

Foto boven: Bas Dijkhuizen
Foto midden: Sophie Booms
Foto onder: Lida Buijtink

Attachment
Bijlage Grootte
Goofies-Race-uitslagen-januari-2020.pdf 70.5 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: