Harry Wagemakers stapt op als voorzitter van het Watersportverbond

Watersportverbond

Harry Wagemakers legt het voorzitterschap van het Watersportverbond neer en stapt per direct ook uit het bestuur. Tevens constateert het Watersportverbond bestuur te weinig vertrouwen en draagvlak bij de verenigingen voor haar koers. Het bestuur is ook van mening dat een deel van haar leden continu in onvrede leven met het Watersportverbond.

Hoe moet het nu verder?

Om tegen de volgende Algemene vergadering in maart een interim-voorzitter te kunnen benoemen gaat het Watersportverbond bestuur een speciale Benoemingscommissie aanstellen. Die commissie bestaat uit zogenaamde “wijze vrouwen en mannen” en moet een passende vertegenwoordiging worden van haar leden. Wie deze “wijze vrouwen en mannen” zijn is op dit ogenblik nog niet gekend.

Van deze interim-voorzitter wordt verwacht dat hij wel in staat is om op korte termijn ingrijpende veranderingen te realiseren met de noodzakelijke leiderschapskwaliteiten.

Met deze interim-voorzitter wil het bestuur voorkomen dat de aandacht voor de veranderingen in het wedstrijdzeilen, de Olympische Spelen, de WK voorbereidingen in Nederland en de werving van nieuwe sponsors niet verslapt.

Wanneer de taken van de interim-voorzitter volbracht zijn wordt hij of zij weggebonjourd.

Meer bestuurswijzigingen

Een deel van het Watersportverbond bestuur treedt gefaseerd terug. De huidige voorzitter stapt op en Vice-voorzitter en secretaris Jan Stegelman neemt tot de start van de interim-voorzitter tijdelijk waar en focust zich enkel op de lopende zaken en communicatie met de Benoemingscommissie.

Frank van den Wall Bake gaat zich volledig toeleggen op de sponsorwerving.

Stefan Koper (boardsports en golfsurfen) stapt ook per direct uit het bestuur.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun data-driven online marketing en e-commerce groei met zijn online marketing bedrijf Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: