Marit Bouwmeester 2de en Emma Plasschaert 4de halverwege EK Laser radial

Marit Bouwmeester

Op het EK in Polen staat Marit Bouwmeester, halverwege het toernooi, nog steeds op een tweede plaats. De huidige wereldkampioen liet kostbare punten liggen in race 5. Die race is weliswaar een schrapresultaat maar heeft tot gevolg dat Marit Bouwmeester (NED) geen risico meer kan nemen in tegenstelling tot haar Deense concurrent Anne-Marie Rindom, die aan de leiding gaat. In race zes kwam Marit Bouwmeester goed terug met een derde plaats.

Ook Emma Plasschaert (BEL) heeft zaterdag op de derde dag een goede zaak gedaan. De 26-jarige Oostendse scoorde een elfde en een vierde plaats tijdens de twee regatta’s van de dag en klimt zo naar de vierde plaats in de tussenstand.

Maxime Jonker (NED) zeilde constant (9-8) en klom naar een vijfde plaats in de ranglijst. Mirthe Akkerman bezet met haar prestatie (8-26) de zesde plaats in het klassement. 
 
Maxim Jonker puzzelt zichzelf naar voren

Bijna alle Laser zeilers zijn dolblij dat ze weer een grote serie kunnen varen na maanden van trainen en afwachten. Dat het koud is en de aflandige wind heel onstabiel en vandaag ook nog eens licht is nemen ze graag op de koop toe. Ook Maxime Jonker vond het weer heel lastig vandaag om de juiste grip op het spel met de wind te krijgen. In een korte reactie liet ze weten dat ze ‘Happy’ was met vandaag. “Ik lag er niet goed bij in het begin van de races maar ik heb mezelf goed naar voren gepuzzeld.”
 
Hameeteman op weg naar derde prijs in maand tijd

Paul Hameeteman (NED) gaat aan de leiding in de Laser radial voor mannen. De Zeeuwse zeiler van kent een sterk seizoen en maakte veel uren in de Corona periode. Hameeteman won recent de Kielerwoche, het NK en heeft nu zijn ogen gezet op de Europese titel in de Laser radial voor mannen.

Klassement Laser radial vrouwen

1 Anne-Marie Rindom (DEN) 7pnt
2 Marit Bouwmeester (NED) 17 pnt
3 Agata Barwińska  (POL) 18 pnt
4 Emma Plasscaert (BEL) 25 pnt
5 Maxime Jonker (NED) 27 pnt
6 Mirthe Akkerman (NED) 32 pnt
25 Daphne van der Vaart (NED) 71pnt
64 Sarah Bos (NED) 133 pnt
93 Fleur van der Valk (NED) 202 pnt
 
Klassement Laser radial mannen

1 Paul Hameeteman (NED) 13 pnt
2 Filip Ciszkiewicz (POL) 18 pnt
3 Przemysław Machowski (POL) 29 pnt
11 William De Smet (BEL) 33 pnt
19 Adriaan Ouwerkerk (NED) 81 pnt
23 Daan Boekholt (NED) 88 pnt
24 Stijn Van Der Valk (NED) 89 pnt
 
Klassement Laser
 
1   Michael Beckett (GBR) 11pnt
2   Filip Jurisic (CRO) 11 pnt
3   Pavlo Kontides (CYP) 17 pnt
19 Duko Bos (NED) 45 pnt.
49 Niels Broekhuizen (NED) 83 pnt
68 Marnix Bos (NED) 123 pnt
72 Erik Voets (NED) 129 pnt
84 Huub Kok (NED) 146 pnt
85 Thomas van Ofwegen (NED) 146 pnt
87 Stijn Paardekooper (NED) 149 pnt
92 Willem Wiersema (NED) 153 pnt

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: