Emma Plasschaert stijgt naar 3e plek en Marit Bouwmeester zakt in klassement EK Laser radial

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert (BEL) is op de vierde dag van het EK Laser radial zeilen van de 4e naar de 3e plaats gestegen. Marit Bouwmeester (NED) zakt in het tussenklassement naar 4e plaats De finales zijn in Gdansk intussen begonnen. Er resten de zeilsters in het Poolse Gdansk nog vier regatta's: 2 op maandag en 2 op dinsdag. Anne-Marie Rindom (DEN) blijft aan de leiding met 11 punten, 9 meer dan Agata Barwinska (POL).

Ook William De Smet (BEL) stijgt naar de 6e plaats in de eerste regatta's van de Golden Fleet.

Marit Bouwmeester: “Slechtst denkbare scenario”

Marit Bouwmeester maakte vandaag het slechtst denkbare scenario mee. Naast een slechte score in de enige geldige race van vandaag, liep de Friese zeilster tegen een diskwalificatie (twee keer geel = rood) aan in race acht die, wegens gebrek aan goede wind, vlak voor het einde alsnog werd afgelast.

Met enige gelatenheid zei Marit Bouwmeester het volgende:

“Het zijn hele interessante wedstrijden hier in Polen met die aflandige wind. Vanochtend de eerste race was, om het maar subtiel te zeggen, bijzonder!  Dat die doorging… Ik denk dat ik zelfs nog een stukje achteruit ben gedreven, met wind tussen de nul en zeven knopen. Maar goed dat hoort erbij.  Ik kreeg alleen in de tweede wedstrijd, ook weer zo een drijfpartij met sporadisch een beetje wind met grote winddraaiingen, mijn tweede jurystraf. En dit alles vlak voordat deze race officieel werd afgebroken. Dat betekent dat ik morgen de eerste race niet mee mag doen. Dus ja, dat was wel het meest slecht denkbare resultaat voor mij voor vandaag. Tja, ik zeg altijd dat je geen geluk nodig hebt in topsport, maar misschien kom ik daarop terug. Op dagen zoals deze kan het echt heel snel, heel slecht gaan. Dus voor mij wordt de rest van het toernooi wel heel lastig. Maar we gaan ons best doen en we zullen zien tot hoever we komen.” 

Marit Bouwmeester

Klassement Laser radial vrouwen na 7 races

1 Anne-Marie Rindom (DEN) 11 pnt
2 Agata Barwińska  (POL) 20 pnt
3 Emma Plasschaert (BEL) 31 pnt
4 Marit Bouwmeester (NED) 37 pnt
5 Maxime Jonker (NED) 41 pnt
6 Mirthe Akkerman (NED) 44 pnt
25 Daphne van der Vaart (NED) 101 pnt

-------------------Silver fleet ------------------------
12 Sarah Bos (NED) 164 pnt
38 Fleur van der Valk (NED) 230 pnt
 
Klassement Laser radial mannen na 8 races

1 Paul Hameeteman (NED) 23 pnt
2 Filip Ciszkiewicz (POL) 32 pnt
3 Oskar Madonich (UKR) 35 pnt
20 Adriaan Ouwerkerk (NED) 118 pnt
21 Stijn Van Der Valk (NED) 120 pnt
24 Daan Boekholt (NED) 133 pnt
 
Klassement Laser na 7 races

1   Michael Beckett (GBR) 22 pnt
2   Eliot Hanson (GBR) 38.3 pnt
3   Pavlo Kontides (CYP) 45 pnt
19 Duko Bos (NED) 88 pnt.
35 Niels Broekhuizen (NED) 124 pnt

-------------------Silver fleet ---------------
8 Huub Kok (NED) 150 pnt
17 Marnix Bos (NED) 164 pnt
19 Erik Voets (NED) 168 pnt
23 Stijn Paardekooper (NED) 170 pnt
27 Willem Wiersema (NED) 181 pnt
30 Thomas van Ofwegen (NED) 193 pnt

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: