Marit Bouwmeester vecht terug naar 2e plaats - Emma Plasschaert zeilt een dramatische dag

Marit Bouwmeester

Op de voorlaatste dag van het EK Laser radial vecht Marit Bouwmeester (NED) zich weer terug naar een tweede plaats. Bouwmeester scoorde vandaag een vierde en een eerste plaats. De eerste race van de dag zat de gedreven zeilster noodgedwongen aan de kant vanwege een diskwalificatie opgelopen op 11 oktober.

Emma Plasschaert (BEL) mag een medaille meer dan waarschijnlijk vergeten na een dramatische dag. Plasschaert begon de dag met een zwarte vlag, wat haar 55 strafpunten opleverde. Dat kon ze daarna niet meer goedmaken. Met een 16e en 31e plaats zakte ze nog verder weg, van de 3e naar de 10e plaats.

Emma Plasschaert

William De Smet (BEL) blijft het goed doen in de laserklasse, die volledig gedomineerd wordt door de Britten. De Smet eindigde 9e en 29e en blijft zo op de 6e plaats. Wannes Van Laer schuift 2 plaatsen op, naar plek 32.

Paul Hameeteman (NED) houdt de leiding vast in de Laser radial bij de mannen en gaat met een voorsprong van vier punten de laatste dag in. In de Laser klasse zakt Duko Bos (NED) naar een33e plaats. Op 13 oktober staan er nog twee races op het programma.

Bouwmeester vecht zich terug

“Ik mocht vanochtend niet meedoen vanwege die tweede gele vlag gisteren in de laatste afgelaste race. Dus dat was best balen. Maar ik kan daar niets meer aan doen en alleen maar mijn best doen vandaag. De wind was stabieler dus dat was fijn, want gisteren was een klein beetje een shit show. Vandaag waren mijn resultaten ook beter. Daar ben ik blij mee. We hebben morgen nog twee wedstrijden en ik ga mijn best doen en dan kijken waar dat me brengt.”

Klassement Laser radial vrouwen

1 Anne-Marie Rindom (DEN) 19 pnt
2 Marit Bouwmeester (NED) 42 pnt
3 Vasileia Karachaliou (GRE) 51 pnt
8 Maxime Jonker (NED) 74 pnt
10 Emma Plasschaert (BEL) 78 pnt
13 Mirthe Akkerman (NED) 90 pnt
15 Daphne van der Vaart (NED) 98 pnt

-------------------Silver fleet ------------------------

24 Sarah Bos (NED) 235 pnt
36 Fleur van der Valk (NED) 291 pnt
 
Klassement Laser radial mannen

1 Paul Hameeteman (NED) 30 pnt
2 Oskar Madonich (UKR) 34 pnt
3 Przemysław Machowski (POL) 40 pnt
6 William De Smedt (BEL) 92 pnt
20 Adriaan Ouwerkerk (NED) 138 pnt
21 Stijn Van Der Valk (NED) 140 pnt
25 Daan Boekholt (NED) 149 pnt
 
Klassement Laser

1   Michael Beckett (GBR) 59 pnt
2   Eliot Hanson (GBR) 61.3 pnt
3   Lorenzo Brando Chiavarini (GBR) 73 pnt
33 Duko Bos (NED) 184 pnt.
38 Niels Broekhuizen (NED) 198 pnt

-------------------Silver fleet ---------------

7 Huub Kok (NED) 181 pnt
16 Marnix Bos (NED) 209 pnt
17 Erik Voets (NED) 214 pnt
23 Willem Wiersema (NED) 235 pnt
25 Stijn Paardekooper (NED) 237 pnt
27 Thomas van Ofwegen (NED) 247 pnt

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: