🏆 Paul Hameeteman Europees Kampioen Laser radial 2020

Paul Hameeteman

In de Laser radial klasse bij de mannen pakt Paul Hameeteman (17) het goud op het Europees Kampioenschap. De zeiler van WV Zierikzee was de hele serie ‘the man to beat’. Eigenlijk is het Zeeuwse zeiltalent al een paar maanden zowel man en vrouw de baas als iedereen in eigen land en internationaal.

De Laser radial voor mannen, is een klasse waar over het algemeen talenten in varen die nog te licht zijn voor de olympische Laser standard.  
 
Drie keer goud op een rij

Hameeteman won de ‘open’ Laser radial klasse tijdens de Kieler Woche. Open betekent de mannen, vaak talenten nog net iets te licht voor de laser, én de vrouwen, met olympische aspiraties, samen in een vloot. Vervolgens won hij het open Nederlands Kampioenschap. Waar hij de concurrentie van de geblesseerde Maxime Jonker en Daphne van der Vaart moest missen. Marit Bouwmeester deed dat NK ook niet mee omdat die zich rust voor het Ek gunde. Uiteindelijk is het talent dan ook nog eens alle mannen op het hoogste Europese niveau de baas. Kortom een heel sterk najaar voor Hameeteman die al uitkijkt naar het grote werk.

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: