MarlinSpike Rum Cup: een vaste waarde voor de Belgische Snipe klasse

MarlinSpike Rum Cup

Enkele weken na het succesvolle Open Belgisch Kampioenschap, kondigt de Snipe klasse met veel plezier een volgend groot evenement aan. Komend weekend (17 & 18 oktober 2020) wordt op het Antwerpse Galgenweel de MarlinSpike Rum Cup (Yves Le Bour Challenge) gezeild.

De wedstrijd is dit jaar toe aan zijn derde editie. De voorbije jaren groeide de MarlinSpike Rum Cup redelijk snel uit tot een vaste waarde op de kalender van de Belgische Snipe klasse.

Als primeur in België, zal de organisatie gebruik maken van het innovatieve format vanuit de Star Sailors League. De wedstrijd zal bestaan uit kwalificatiewedstrijden en een finale.

De ‘wooden race’ zal gezeild worden door de teams vanaf plaats 9 tot de laatste plaats. Teams die in de eindranking van de kwalificatiewedstrijden eindigen tussen de 2e en de 8e plaats, zullen strijden in de halve finale. De 3 beste teams van deze halve finale en de winnaar van de kwalificatieronde zullen het tegen elkaar opnemen in de grote finale voor de titel van ‘MarlinSpike Rum Cup winnaar’. De klasse en de organisatie zijn alvast erg benieuwd hoe de zeilers dit innovatieve concept zullen ervaren!

Het organisatiecomité stelt alles in het werk om de wedstrijd veilig te laten verlopen in deze moeilijke en onzekere COVID-tijden. Slechts een beperkt aantal boten mag deelnemen aan de regatta.

Zowel op zaterdag als op zondag wordt het eerste startsignaal pas in de namiddag gegeven. De races zullen aaneensluitend gevaren worden, zonder tussenstop op de kant. De gewoonte van de Belgische snipe zeilers om na elke race even naar de steiger te varen voor een rustpauze en een drankje, wordt bij deze een tijdelijke halt toegeroepen.

Het diner op zaterdag vindt plaats in restaurant ‘Windkracht 12’. Op de prijsuitreiking zondag zal er Corona-proof fingerfood geserveerd worden door onze legendarische Sailing Cooks.

Deze wedstrijd kan niet georganiseerd worden zonder de steun van enkele zeer belangrijke sponsors. Graag bedanken wij De Koninklijke Liberty Yacht Club (KLYC), streekbieren Filou en het restaurant Windkracht 12.

www.marlinspikerumcup.com

Tekst: Thierry Anrys

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: