Bart Lambriex en Pim van Vugt klimmen naar tweede plaats op EK 49

Bart Lambriex en Pim van Vugt

Na zes gezeilde wedstrijden op het Europees Kampioenschap  49er op de Attersee in Oostenrijk staan de Nederlandse mannen er goed voor. In perfecte condities scoorden Bart Lambriex en Pim van Vugt op 1 oktober een 1e, 3e en 2e plaats en staan daarmee tweede in het klassement. Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben zich enigszins gerevancheerd en klommen in het klassement van de 22ste naar een 12de plaats. Vanaf morgen 2 oktober beginnen de finale wedstrijden in de gold fleet. Zondag is de laatste dag.

Pim van Vugt: “Nu gaat het echte werk beginnen”

Pim van Vugt gaf de volgende reactie uit Oostenrijk.

“Dit was in ieder geval een goede dag. Eerst wachten op de kant tot de wind kwam. Die was er ineens. Vervolgens heel snel drie wedstijden gezeild. Dat heeft het wedstrijdcomité goed gedaan. We wonnen drie keer achter elkaar de start. Toch wel heel fijn. Vervolgens goed gezeild. En ja, voor alle duidelijkheid, we zijn hier best heel blij mee. De kwalificatie is nu afgerond. Het echte werk gaat nu beginnen in de gold fleet.”

EK 49er

Klassement mannen na 6 races
 

Pos

Naam

bruto

Netto*

1

Sime Fantela / Mihovil Fantela (CRO)

20

9

2

Bart Lambriex / Pim van Vugt (NED)

24

12

3

Uberto Crivelli / Leonardo Chisté (ITA)

27

14

31

Daniel Bramervaer / Manus Offerman (NED)

68

86

 
Klassement vrouwen na 6 races
 

Pos

Naam

bruto

Netto*

1

Tina Lutz / Susann Beucke (GER)

11

6

2

Helene Naes / Marie Rønningen (NOR)

19

11

3

Julia Gross / Hanna Klinga (SWE)

38

20

13

Annemiek Bekkering / Annette Duetz (NED)

22

22

14

Willemijn Offerman / Elise Ruyter (NED)

37

37

16

Svea Karsenbarg / Cecile Janmaat (NED)

38

38

37

Florine Bramervaer / Emma Siewers (NED)

42

42

 
*Netto score minus schrapresultaat

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: