Deltaweekend blikt vooruit naar jubileumeditie in 2021

Deltaweekend

Afgelopen seizoen zou de 50e editie van het Deltaweekend worden gezeild. Als extra stond eenmalig de Veronicarace op het programma. Door de Covid pandemie is de jubileumeditie helaas nog niet gezeild.

Het Deltaweekendbestuur is vastbesloten om het vijftigjarig bestaan van het oudste en grootste zeilevenement in de Zeeuwse wateren niet ongemerkt voorbij te laten gaan en treft al weer voorbereidingen voor het komende jaar.

Het Deltaweekend staat nu op de kalender voor 18 tot en met 20 juni vanuit Zierikzee. Voorafgaand staat de Veronicarace ingepland op 12 en 13 juni. Deze buitengaatse zeilwedstrijd met een roemrijk verleden wordt gevaren vanuit de buitenzijde van de Roompotsluis met Colijnsplaat als uitvalshaven.

Het is nu nog niet duidelijk welke Covid beperkingen er volgend jaar van kracht zijn, maar de Deltaweekendorganisatie houdt rekening met meerdere scenario’s.

Voor wat betreft de wedstrijden zou er meer aandacht kunnen zijn voor het toch al populaire two-handed varen en ook kan het walprogramma worden aangepast aan de omstandigheden.

De organisatie rekent op een breed wedstrijdveld met enthousiaste deelnemers. Voor het laatste nieuws bezoek de website www.deltaweekend.nl

Tekst: Stan Wulffaert

 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: