Annemiek Bekkering en Annette Duetz 4de op EK 49erFX

Annemiek Bekkering en Annette Duetz

Op het EK 49er op de Oostenrijkse Attersee eindigen Annemiek Bekkering en Annette Duetz op een vierde plaats. Op de laatste dag wisten de tweevoudig wereldkampioenen de stijgende lijn door te zetten. Kort samengevat stonden Bekkering en Duetz vanaf dag één op achterstand met twee matige races. Gedurende de week toonden ze veerkracht en kwaliteit en kunnen nu enigszins tevreden terugkijken op een lastig EK.
 
Annemiek Bekkering zei na afloop:

“We zijn om kwart over zeven begonnen vanochtend en vanaf 10 uur twee potjes kunnen varen in de zuidenwind die hier vaak in de ochtend staat. Na de lunch hebben we nog twee wedstrijden in de noordenwind gevaren. Voor ons was dit een goede dag. Maar het was niet genoeg. We hebben gewoon te veel punten laten liggen in het begin van de week. Wel zijn we echt heel blij dat we nog zoveel plekken terug konden pakken. Wat wel positief is dat we veel aandachtspunten hebben die we meenemen deze winter om onszelf te verbeteren.”

Bondscoach Jaap Zielhuis was ter plekke en voegde het volgende toe:

“Annemiek en Annette hebben degelijk gezeild. We hebben met Kiel en dit EK eindelijk weer twee wedstrijden kunnen varen na de lock down als gevolg van de Corona maatregelen. Dit is belangrijk, om te weten waar we staan en wat ze deze winter moeten doen en waar we de nadruk op moeten leggen. Kortom het is goed dat we weten wat het huiswerk is.”

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer 12de op EK Nacra 17

Deze week werd ook het EK Nacra 17 mixed gehouden op de Attersee in Oostenrijk. Het Nederlandse team van Laila van der Meer en Bjarne Bouwer eindigde op een 12de plaats.
 
Bondscoach Jaap Zielhuis keek ook hier mee naar de progressie en zei het volgende:

“Ze varen heel onbevangen rond. Gretig met veel plezier en overtuiging. Dit team doet het heel goed. Het succes van dit team is een resultaat van het High Performance project, net zoals Bart en Pim (Lambriex en Van Vugt red.) dat zijn. We houden de ontwikkeling van Laila en Bjarne goed in de gaten voor Parijs 2024.”

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: