Eerste Goofies Race winterwedstrijd gezeild onder bijzondere omstandigheden

Goofies Race Colijnsplaat

Winterzeilers maar ook de organisatoren van de Goofies Race zeilwedstrijden, de Goofen, zijn gewend zich aan te passen aan de heersende omstandigheden. Door aangepaste kleding aan de temperatuur, de regen en het buiswater en aan de windomstandigheden door aangepaste zeilvoering en een aangepast baan.

Ook de maatregelen en regelgeving ter voorkoming van de verspreiding van het Corona virus vragen bij de organisatie om soms drastische aanpassingen. Ook daarvoor werden oplossingen gevonden. Zo zijn de inschrijfregels (alleen digitaal),  de briefing (per marifoon radio) en de bekendmaking van de uitslag (per marifoon) aangepast  om contacten te vermijden.

Tenslotte is er om  de veiligheid en de aanwezigheid  van de deelnemers te kunnen bewaken, een speciaal beveiligd whatsapp kanaal. Daarop kunnen schippers  melden dat ze deze maand meedoen en hun wedstrijdverklaring insturen om zich af te melden zonder contacten.

Goofies Race

De regel dat er geen publiek bij de wedstrijd mag zijn werd mogelijk enig geweld aangedaan door een nieuwsgierig jong zeehondje dat in het water vanaf de startlijn goed in de gaten hield wat er allemaal rond de start gebeurde.

De boten voeren met een matige tot lichte wind en af en toe wat regen in ongeveer 3 en een half uur een baan rond de “vuilbaard” en in de hammen.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van oktober 2020

ORC A

Winnaar in ORC A werd Jaap Gelling met de BARCAROLLE 2 voor Karel Verhulst met de RAQUERO en Rene Gommers die met de OLYMPIX derde werd.

IRC A

Ook in IRC A ging de overwinning naar Jaap Gelling met de BARCAROLLE 2 voor Luc Feremans met de ANTILOPE en Rene Gommers die met de OLYMPIX ook in deze klasse derde werd.

ORC B

Winnaar in ORC B werd de ALDEBARAN 5 van de familie de Ridder voor Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT en Bert Jansen  met de PRINCE DE PETARCQ die derde werd.

IRC B

In deze klasse won Laurent Vercammen met de WHITE RABBIT voor Christof Lamproye met de ENIGMA en Christophe Declercq die met de LECAS derde werd.

ONGEMETEN A:

In klasse A won Chris Houbolt met het jacht KAREL MET DE HOUTEN POOT voor Jonas Pluym met de BALLISTA en Frank Struijk die met de FRESH derde werd.

ONGEMETEN B

Winnaar werd Adri van de Velde  met de SPOTGAAI  voor het jacht BOEBOE van schipper Leo van Haastrecht en I.P Versluis die met de ONDINE  derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd in Colijnsplaat is op 7 november 2020.

Wij danken Menno Vercouteren en Christof Lamproye voor het inzenden van de foto's.

Attachment
Bijlage Grootte
Goofies-race-uitslagen-oktober-2020.pdf 114.37 KB

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: