Van Uden Reco Medemblik Regatta onder echte oktober omstandigheden gezeild

Van Uden Reco Medemblik Regatta

Dit hele korte wedstrijdseizoen is afgesloten met de Van Uden Reco Medemblik Regatta onder echte oktober omstandigheden. Met twee nieuwe Nederlands kampioenen en winnaars in 4 andere klassen waren het sportieve en spannende wedstrijddagen.

Deze editie van de Van Uden Reco Medemblik Regatta kende meerdere primeurs; voor het eerst zijn er drie dagen gevaren. Dit betekende dat Marcel Hanenberg en zijn comité er voor de ORC 8 wedstrijden, voor de MaxFun en SB20 er 9 en de Two Handed er 5 wedstrijden heeft kunnen uithalen.

Van Uden Reco Medemblik Regatta

Veel wind op zondag

Zondag was het voor de meeste boten een kwestie van overleven en handhaven, het comité besloot dan ook na 1 wedstrijd te stoppen. Behalve wat materiaal schade zijn er gelukkig geen ongelukken gebeurd. Op de wal was het één en al mooie en stoere verhalen vertellen.

Voor comité en deelnemers was het ook een primeur om erg veel online te doen. Het was voor alle partijen even wennen met een Regatta/ uitslagen Office werkend vanuit huis. Maar ook dat ging super. Voor de toekomst zullen wij hier ook zeker een aantal punten van meenemen om meer digitaal te doen.

Ook het protestcomité zat thuis. Zij hebben niet in actie hoeven te komen.

Wat ook nieuw maar zeker even wennen was dat we geen feestje konden hebben. Geen muziek, geen pubquiz. Toch dankzij de borrelbox en een koud biertje kon het team toch nog een beetje na genieten op zaterdag.

veel wind

Double handed

In de Double handed klasse is  John van de Starre en Robin Verhoef Nederlands kampioen geworden na eerst de Bruine bank race gevaren te hebben en afgelopen dagen in Medemblik.

NK ORC 2

In de ORC 2 zijn de wimpel en medailles gegaan naar Rutger Krijger en zijn team met de Jack Rabbit.

SB20

In de SB20 was het tot de laatste meters een harde strijd die uiteindelijk op bootlengtes is gewonnen door Die Rooie van Mark Snijder.

SB20 Die Rooie van Mark Snijder.

MaxFun 25

De MaxFun 25 klasse werd overtuigend gewonnen door de Yellow Rose van Maarten Jan Ringers. Nummer 2 en 3 hadden evenveel punten maar Rob Verploegh en zijn team hadden net iets meer tweetjes.

ORC 1 & ORC 3

In de ORC 1 ging de Red Herring er met de eerste plek vandoor en in de ORC 3 Alligator for ever.

Toekomst

In 2021 gaan we er voor om in april een ouderwetse Stellendam editie neer te zetten ! En tot die tijd een fijn winterwedstrijden seizoen met de IJspegel, Goofies of Grevelingen Cup en houd het gezond!

Foto's: Laurens Morel - saltycolours.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: