Ronde om Noord Holland is begonnen met de voorbereiding

Ronde om Noord Holland

De 24ste YSY Ronde om Noord-Holland was volop in voorbereiding toen de organisatie het bericht kreeg van de Haven van Amsterdam, dat ze geen vergunning kregen om een evenement rond de haven van IJmuiden te organiseren, door het nu ons allen bekende Covid19 virus.

Inmiddels is het november en hebben vele evenementen niet doorgang kunnen vinden. Maar de organisatie van de YSY Ronde om Noord-Holland zit niet stil. Ze zijn begonnen met de eerste voorbereidingen voor de 25ste Ronde.

De organisatie is verheugt dat de gemeente Velsen en Rauw aan Zee de komende 2 jaar de hoofdsponsors van het evenement zullen blijven. 

Natuurlijk weten men niet hoe de wereld er in juni uit zal zien, maar noteer alvast de volgende dagen in de zeilagenda:

  • 1 maart start inschrijving YSY Ronde om Noord-Holland 2021
  • 18 juni START 25ste YSY Ronde om Noord-Holland in Bataviahaven
  • 19 juni FINISH 25ste YSY Ronde om Noord-Holland in Marina Seaport IJmuiden.

Men probeert zich zoveel mogelijk aan het programma te houden van 2019, met een zonnig eind op het terras van Zuidpier, IJmuiden (het "clubhuis" van de YSY).

De organisatie denkt ook al na over alternatieve mogelijkheden. Zeilen staat voorop bij de Ronde en men hoopt niet dat ze dit de zeilers weer zullen afnemen.

https://rondeomnoordholland.nl/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: