Jean Heylbroeck aan de leiding in de Vendée Globe

Jean Heylbroeck

Woensdag, 25 nov. 14.00u UT, Jean Heylbroeck bekend van zijn solo wereldreis met de Chartist Lady, ziet zich als eerste geplaatst op 912.000 deelnemers in de digitale Vendée Globe op het zeilsimulator platform Virtual Regatta.

“Is dat nu een vergissing of een drukfout?”  Vraagt hij zich af terwijl hij al felicitaties krijgt toegestuurd.

Jean Heylbroeck werd wereldberoemd in België en ver daarbuiten dankzij zijn boek “De wereld is rond”. Jean zeilde eind jaren tachtig de wereld rond met zijn negen meter lange zeiljacht Chartist Lady en dit zonder elektronische navigatie.

Vendée Globe op Virtual Regatta

Ken je Virtual Regatta nog niet? Surf dan naar https://www.virtualregatta.com/en/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: