Nog 20 dagen en de PRADA America’s Cup World Series gaan van start

Luna Rosa Prada Pirelli team

In minder dan drie weken zal de AC75 Te Rehutai van America’s Cup titelverdediger Emirates Team New Zealand (ETNZ) het opnemen tegen het Luna Rosa Prada Pirelli team tijdens de eerste wedstrijd van de PRADA America’s Cup World Series.

De volledige raceformat en racekalender is deze ochtend bekend gemaakt door ETNZ. De eerste drie dagen van de PRADA ACWS van 17 tot 19 december zullen er vier wedstrijden per dag gezeild worden.

PRADA America’s Cup World Series

Op de vierde dag (20 december) start de PRADA Christmas Race met twee knock out reeksen. In de eerste reeks gaan de winnaars naar de halve finale om daarna door te stoten naar de finale.

PRADA America’s Cup World Series knock out races

De wedstrijden zullen gehouden worden op een windward-leeward baan met een aandewindse start en zullen telkens ongeveer 25-30 minuten duren.

Hoe zijn de PRADA America’s Cup World Series te volgen?

In België en Nederland zijn er geen live TV uitzendingen voorzien maar de wedstrijden zullen live te volgen zijn via Youtube, Facebook en https://www.americascup.com/.

Je hoeft geen speciale app te downloaden om de actie in real time te volgen. Gewoon je Mac, PC, tablet of smartphone gebruiken. Met AirPlay 2 of Chromecast tover je dan het beeld in geen tijd op je grote TV scherm.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: