Holland Ocean Racing in nieuw TV programma

Alle Hens Aan Dek

Vanaf maandag 9 november is het nieuwe reality zeilprogramma Alle Hens Aan Dek te zien op SBS6. Hierin zeilen BN’ers drie weken lang aan boord van de legendarische Swan 65 ‘Kings’ Legend’.

Het klassieke zeiljacht wordt geschipperd door voormalig Volvo Ocean Race zeiler Hans Bouscholte en professional zeilers Willem Jan Landman en Erik van Vuuren zijn wachtleider.

Gedurende 3 weken leggen 5 BN’ers en een 4-tallige cameraploeg een zware route af van bijna 2500 nautische mijl. Onder leiding van Bouscholte, Landman en van Vuuren, vertrekken Marco Kroon, Imanuelle Grives, Caroline van Eeden, Rintje Ritsma en Victor Reinier van Las Palmas. Via Madeira zeilen ze langs de Azoren naar de mythische Fastnet Rock, over de Ierse Zee om vervolgens door het Engelse Kanaal in Scheveningen af te meren.

De ervaringen aan boord lopen uiteen van metershoge golven, storm, zeeziekte, windstilte, kou en uitputting. De bekende Nederlanders hebben geen zeilervaring en moeten als team samenwerken om de gevaren van de zee te trotseren en het Noordelijke deel van de Oceaan heelhuids over te steken. Het is een strijd tegen de elementen maar vooral tegen zichzelf.

Holland Ocean Racing is op meerdere manieren betrokken bij het programma. Niet alleen zijn Bouscholte en Landman resp. schipper en wachtleider, ze hebben ook samen met de talenten de tocht voorbereid; van meteo analyses tot het prepareren van het schip. Daarnaast verzorgden ze met de talenten de delivery van de Swan 65.

Hans Bouscholte

Hans (hoofdcoach/schipper) en Willem Jan (operationeel manager) leiden samen vanuit hun passie voor de zeilsport de stichting Holland Ocean Racing; Dé big boat opleiding voor jonge zeiltalenten.

“De beproevingen waar de BN’ers voor stonden zijn vergelijkbaar met de aspecten die terugkomen in de opleiding,” zegt Landman.

“Mijlen en uren maken is het credo om het oceaanracen te leren.”

Of er ook zeiltalenten tussen de BN’ers zitten, daar zegt Hans over.

“Kijk maar maandagavond om 20:30u op SBS6, Rintje Ritsma heeft de flow goed te pakken.”

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: