Zeilers weerbericht weekend 7-8 november 2020

Weerkaart vrijdag 6 november 2020

Rustig herfstweekend. Een hogedrukgebied dat zich uitstrekt van de Britse Eilanden, over onze streken, tot Centraal-Europa bepaalt ons wee met een oostelijke en later zuidoostelijke aanvoer van continentale lucht.

Een stevig hogedrukgebied met centrum (1035 hPa) boven Duitsland, zorgt bij ons vandaag vrijdag 6 november 2020 voor rustig herfstweer. Morgen zaterdag 7 november ’20 verplaatst deze anticycloon zich naar de Balkan, waardoor de stroming bij ons naar het zuiden draait en geleidelijk zachtere lucht aanvoert. Zondag 8 november ’20 bereikt een sterk verzwakt front onze omgeving..  

Zaterdag 7 november is het zonnig met soms wat hoge sluierbewolking. Matig, later goed zicht. Maxima rond 13 °C. Minima rond 1°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit ZZO,  krimpend naar OZO.  Golven rond 0.5m.

Wind aan de kust: Zwakke tot matige wind (4-8 kt) uit ZO, krimpend naar OZO.  Golven rond 0.2m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zaterdag 7 november 2020

Zondag 8 november is het meestal zwaarbewolkt met heel nu en dan een paar druppels regen, maar de neerslaghoeveelheid blijft erg beperkt. Eerst matig tot goed, later goed zicht. Maxima rond 15°C. Minima rond 9°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit Z,  krimpend naar ZZO en afnemend tot matig (8-12 kt).  Golven rond 0.4m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit Z,  krimpend naar ZO en afnemend tot zwak à  matig (4-8 kt).  Golven rond 0.2m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is licht stabiel.

Weerkaart zondag 8 november 2020

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: