VIDEO: Kevin Escoffier na 11 uur gered nadat zijn IMOCA zeiljacht in tweeën breekt

Kevin Escoffier PRB IMOCA zeiljacht

Na meer dan 11 uur in zijn reddingsvlot is de Franse zeiler Kevin Escoffier tijdens de Vendée Globe gered voor Kaap de Goede Hoop door concurrent en landgenoot Jean Le Cam. Zijn racejacht PRB was in tweeën gebroken. De Vendée Globe is de zwaarste een non-stop solo zeilwedstrijd om de wereld.

Kevin Escoffier lag op de derde plaats op zo’n 840 zeemijl van Kaapstad toen hij met de boeg van zijn jacht hard in een golf dook. Zijn jacht brak daarbij in tweeën.

De ervaren zeiler kon nog een noodsignaal sturen en in zijn reddingsvlot kruipen.

‘Ik heb hulp nodig. Ik ben aan het zinken. Dit is geen grap’, zei Escoffier aan zijn team.

Kevin Escoffier vertelt ons letterlijk:

"You see the images of shipwrecks? It was like that, but worse. In four seconds the boat nosedived, the bow folded at 90 degrees. I put my head down in the cockpit, a wave was coming. I had time to send one text before the wave fried the electronics. It was completely crazy. It folded the boat in two. I've seen a lot before but this one..."

Meer dan elf uur later kon een andere deelnemer - de Fransman Jean Le Cam - hem redden. De organisatie van de race meldt ons dat Kevin Escoffier nu veilig en wel is.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: