Het oceaan avontuur gaat verder

Alle Hens aan Dek SBS6

Met de indrukwekkende thuiskomt in Scheveningen is een eind gekomen aan het avontuur van vijf BN-ers in ‘Alle Hens aan Dek’ (SBS6). De oceaan doet iets met je. Een droom voor velen. Voor de Scheveningse Erik van Vuuren en Hans Bouscholte, die de BN-ers en cameracrew veilig over de oceaan begeleiden, krijgt het avontuur een onverwachte voortgang.

Achter de schermen

Zeilers weten: de weidse oceaan doet iets met je. Het verrijkt je. Dat weten ook beide meervoudig wereldkampioenen Hans Bouscholte en Erik van Vuuren. Erik en Hans kennen elkaar kennen sinds de Brunel-Sunergy, 20 jaar geleden, voor de Whitbread-Round-the-World-Race. Deze race kennen we maar al te goed van de Volvo Ocean race finish in Den Haag in 2018.  

Na jaren elk een eigen indrukwekkende professionele route hebben bewandeld, is het vertrouwen tussen Erik en Hans tijdens het ‘Alle Hens aan Dek’ project weer als vanouds. Maar er is meer. Naast het vertrouwen, vinden zij elkaar in de passie om anderen te verrijken en diezelfde grootsheid van de zee te laten ervaren.

Dromen over de oceaan

Voorbereiden en begeleiden. Een oceaantocht vraagt normaal duizenden zeemijlen en jaren van vallen en weer opstaan.

Erik en Hans hebben voor 2021 versnelde Ocean Race Experience - trajecten opgezet. Wat maakt je een complete zeezeiler: teamwerk, trainen, veiligheid, leven aan boord.

Ambities om verkort en gefocust als team te werken naar winst in beroemde races zoals de Rolex Fastnet Race worden realiteit. De droom om een lang oceaan traject te varen is ineens binnen bereik. Altijd op spectaculaire boten met een verhaal.

De ervaring van Imanuelle, Caroline, Victor, Rintje en Marco is dichter bij dan ooit. Gewoon in Scheveningen.

Erik van Vuuren en Hans Bouscholte

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: