Spi Ouest-France regatta 2021 inschrijvingen zijn geopend

Spi Ouest-France regatta 2021

De Spi Ouest-France regatta keert terug in 2021 en zal zoals de traditie het voorschrijft tijdens het paasweekend van 1 tot 5 april 2021 gezeild worden. Voor deze 43ste editie worden meer dan 2.500 zeilers verwacht. De Spi Ouest-France regatta is het grootste live-aboard zeilevenement van Frankrijk.

Na een uitzonderlijk goed georganiseerd evenement in september 2020 is de Spi Ouest-France regatta 2021 een zeilwedstrijd dat niet gemist mag worden in de zeilkalender van de serieuze wedstrijdzeiler.

De verwachtte 450 sportboten en zeiljachten boten zullen het tegen mekaar opnemen in de baai van Quiberon en dit vanaf La Trinité-sur-Mer in samenwerking met de Société Nautique de la Trinité.

Nieuw: gemengd IRC Double klassement

Aangezien de IRC Double of IRC doublehanded een categorie is die opmerkelijk goed werkt tijdens de voorgaande Spi Ouest-France regatta's, zal er in 2021 een specifieke klassement worden opgesteld voor gemengde teams.

"We willen de ontwikkeling van de vrouwensport stimuleren en bevorderen", zegt Philippe Joubin.

De Class40, die tijdens de Spi Ouest-France regatta van 2020 werd verwelkomd is van plan om dit jaar sterker terug te komen. Er worden in 2021 een tiental van deze prachtige monohulls verwacht.

De Diam 24 klasse zal zoals andere jaren ook trouw aanwezig zijn, evenals de Easy to Fly catamarans (ETF26).

In totaal worden meer dan twintig verschillende klassen verwacht, van de gebruikelijke one-designs - te beginnen met de J/80's die zeker weer het meest talrijk zullen zijn, J/70, Mach 6.50, Grand Surprise, Open 5.70...- tot de handicapklassen: Osiris, IRC...

De inschrijvingen zijn nu geopend en kan online tot 20 maart 2021: https://evenements.ouest-france.fr/spi/inscriptions/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: