Meest gelezen berichten op ClubRacer in 2020: alle records verpulverd

  • Author: Ice
    Date: di, 29/12/2020 - 18:39
Meest gelezen berichten op ClubRacer in 2020

Tussen kerst en nieuwjaar blikken we traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar: welke berichten werden door jullie het meest gelezen? Dit overzicht geeft een aardig beeld van de zeilgebeurtenissen, prestaties en calamiteiten in het waanzinnige jaar 2020.

En neen, bij ons ging niet elk bericht over covid-19, we vulden onze artikels niet met virologen en we lieten geen politici aan het woord om het over corona te hebben.

Het meest gelezen bericht van het afgelopen jaar had dan weer wel met het coronavirus te maken. Het bericht over het Franse zeiljacht dat zinkt in de haven van Vlissingen werd maar liefst 37.373 keer gelezen.

Alle records zijn verpulverd

Niettegenstaande het feit dat er weinig tot geen wedstrijden gezeild werden, zijn alle records het afgelopen jaar verpulverd: dat de mediaconsumptie sterk steeg tijdens de lockdowns in België en Nederland heeft ook ClubRacer ondervonden.

Over het hele jaar bekeken ontving ClubRacer gemiddeld 20% bezoekers meer vergeleken met 2019. Dat was ook al een sterk jaar dankzij nieuwe mediapartnerships. De honger naar watersportnieuws en informatie was dus bijzonder groot bij de zeilers in de Benelux.

Ook het aantal nieuwe gebruikers van ClubRacer is enorm toegenomen. In 2020 tellen we maar liefst 211.066 nieuwe gebruikers, een stijging van meer dan 64% vergeleken met 2019.

Het directe verkeer naar ClubRacer is in 2020 met maar liefst 134,46% gestegen waaruit we kunnen afleiden dat onze merkpositie het heel goed heeft gedaan wat geresulteerd heeft in een veel hogere visibiliteit tegenover de andere watersportmedia.

clubracer visibiliteit

Bron: Google Analytics & SemRush

Top 10 meest gelezen berichten

1. Frans zeiljacht zinkt in Nederlandse haven vanwege coronamaatregelen

2. Coronavirus: recreatievaart en sportbeoefening verboden op de Noordzee

3. Perfecte storm ontwikkelt zich boven de Noord-Atlantische Oceaan

4. VIDEO: Zeiljachten in Oostende bedolven onder dikke laag zand

5. VIDEO: J Class superjachten crashen tijdens startprocedure

6. Zeilsport terug toegestaan onder bepaalde voorwaarden

7. Zware aanvaring tijdens Ostend Sailing Weekend

8. Eerste coronacrisis slachtoffer

9. Deelnemer Bruine Bank Race strandt voor Scheveningen na man over boord

10. Ker 40 verliest kiel na Sydney Hobart

Wat brengt 2021 ons

2020 zien wij als een overgangsjaar voor vele zeilwedstrijdorganisaties, jachtclubs en zeilverenigingen. Laat ons hopen dat zij in 2020 de vrijgekomen tijd hebben gebruikt om zichzelf heruit te vinden om de dalende trend in het aantal deelnemers van zeilwedstrijden in 2021 te kunnen counteren.

Eén van de hoogtepunten waar wij alvast naar uitkijken is de prestatie van America’s Cup titelverdediger Emirates Team New Zealand (ETNZ) met de Nederlandse zeiler Carlo Huisman aan boord. De America's Cup World Series zagen er alvast veelbelovend uit.

Carlo Huisman

We keep you posted. 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: