VIDEO: President Macron bedankt Franse zeilers voor reddingsactie

President Emmanuel Macron met Jean Le Can en Kevin Escoffier

President Macron, het Franse staatshoofd, heeft tijdens een videogesprek zijn dank betuigt aan de Franse zeilers Jean Le Cam en Kevin Escoffier voor de uitzonderlijke reddingsactie  tijdens de Vendée Globe afgelopen week.

De Franse zeiler Kevin Escoffier werd na meer dan 11uur ronddobberen in zijn reddingsvlot voor Kaap de Goede Hoop gered door landgenoot Jean Le Cam.

Het IMOCA wedstrijdjacht PRB van Kevin Escoffier brak in tweeën nadat het met hoge snelheid van een golf afdenderde. De Vendée Globe is de zwaarste een non-stop solo zeilwedstrijd om de wereld.

Kevin Escoffier

Foto: Het IMOCA zeiljacht PRB van Kevin Escoffier in betere tijden

Jean Le Cam bedankte President Macron nadien via een Facebook bericht omdat hij deze gebeurtenis niet heeft gebruikt als een politieke tribune.

Het was een los gesprek zonder politiek.

 

Lees ook: Kevin Escoffier na 11 uur gered nadat zijn IMOCA zeiljacht in tweeën breekt

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: