Te veel wind houdt zeilers aan de kant op eerste wedstrijddag WK 49er(FX) zeilen

WK 49er zeilen

Op de eerste wedstrijddag bij het WK 49er en 49erFX-zeilen werd er niet gevaren. Met 25 tot 30 knopen in de baai bij Geelong stond er te veel wind om in actie te komen. Op dinsdag 11 februari wordt er minder wind verwacht en zal het WK worden hervat.

“Vandaag geen wedstrijden”, vertelt de Nederlandse 49erFX-zeilster Annemiek Bekkering.

“Echt jammer, maar daar doe je niets aan. Voor de komende dagen is er wat minder wind voorspeld. Er zitten wel alsnog wat windy dagen tussen waarschijnlijk. Dat vinden we tof. We zorgen dat we morgen lekker scherp staan en vanaf het eerst moment aanvallen!”

Schema WK 49er / 49erFX

Maandag 10 februari t/m woensdag 12 februari: Opening Series
Donderdag 13 t/m zaterdag 15 Februari: Final Series
Zaterdag 15 Februari: Medal Race

Meer info: https://49er.org/event/2020-world-championship/

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: