Geen actie bij WK Laser Standard en 49er(FX) zeilen door onweer en uitblijvende wind

Onweer en windstoten

Bij het WK Laser Standard en het WK 49er(FX) zeilen in Melbourne en Geelong (AUS) konden wegens ongunstige weersomstandigheden geen races gevaren worden. Op de eerste wedstrijddag van het WK 49er(FX) hield te veel wind de zeilers al aan de kant. Op vrijdag liet de wind het juist afweten en hingen er onweersbuien boven de baai van Melbourne en Geelong. Op zaterdag zal getracht worden een aantal van de gemiste races in te halen.

Met nog slechts 1 wedstrijddag te gaan in de 49er en 49erFX-klasse hopen de zeilers nog wel een aantal fleet races te kunnen varen voorafgaand aan de afsluitende medalrace, die eveneens op zaterdag gevaren wordt. 

"Vandaag hadden we geen wind en heel veel buien en weersystemen die tegen elkaar in zaten”, vertellen 49erFX-zeilsters Annemiek Bekkering & Annette Duetz (momenteel 9e in het klassement). “Ook een bui met onweer, dus echt geen weer waarin we konden zeilen. Super jammer! Morgen varen we nog 2 fleet races en dan nog een medalrace en er is goede wind voorspeld. Dat wordt leuk! Dus morgen lekker nog 3 potten varen en kijken waar we uitkomen.”

Voor de 49er-mannen staan eveneens 2 fleet races gepland, voorafgaand aan de medalrace. “Erg jammer van vandaag”, vertellen Bart Lambriex & Pim van Vugt (momenteel 6e overall in de 49er). “Maar morgen gaan we het niet anders aanpakken dan de andere dagen. Gewoon zo goed mogelijk zeilen!”

Wedstrijdschema WK 49er / 49erFX

Maandag 10 februari t/m woensdag 12 februari: Opening Series
Donderdag 13 t/m zaterdag 15 Februari: Final Series
Zaterdag 15 Februari: Final Series & Medal Race
Meer info: https://49er.org/event/2020-world-championship/   

Bij het WK Laser Standard staan voor zaterdag 3 fleet races gepland, in plaats van 2, en zal op zondag het WK pas afgesloten worden. De Nederlandse Rutger van Schaardenburg staat momenteel 10e, Duko Bos 20e. 

Wedstrijdschema Laser Standard

11 t/m 13 februari: Qualifying Series
14 t/m 16 februari: Final Series
Meer info: http://2020-standard-men.laser-worlds.com/ 

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: