Wannes Van Laer eindigt 11e op het WK Laser zeilen

Wannes Van Laer

Na een week met gevarieerde weersomstandigheden, waarbij ook onze zeilers met storm te maken kregen, werden dit weekend de laatste races gevaren op het WK 49er, 49erFX en Laser Standard.

In Geelong is het 49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers met 115 punten als 35ste geëindigd. Het goud in de 49er klasse ging naar het Nieuw-Zeelandse duo Peter Burling en Blair Tuke.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers

Samen met het WK 49er vond ook het WK 49erFX plaats. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts werden 31ste met 95 punten. Bij de dames ging het goud naar Támara Echegoyen en Paula Barceló uit Spanje.

In Melbourne werd het WK Laser Standard Men gezeild. William De Smet wist zijn negende race te winnen en werd uiteindelijk 6de in de Silver Fleet met een 48ste plaats overall. Wannes Van Laer zette op de laatste dag nog een knappe prestatie neer met een 3de en een 1ste plaats in de Gold Fleet. In de eindstand viel hij net buiten de top-10 en werd met 98 punten 11de overall. De Duitser Philipp Buhl ging met het goud naar huis.

William De Smet
 

Op 23 februari gaat het WK Laser Radial van start met Emma Plasschaert, Simon De Gendt en Jan Heuninck. Later meer info over dit WK.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: